Cum crede doctor Oz ca vei putea ajunge la greutatea ideala pentru tine?

Celebrul doctor Mehmet Oz dezvaluie cateva dintre cele mai utile trucuri pentru a ajunge la greutatea dorita si a te mentine asa multa vreme. Expertul spune ca ar fi bine ca timp de 2 saptamani sa iti limitezi optiunile alimentare la carne slaba, fructe si legume.

Specialistul citat de BBC sustine ca acesta reprezinta un efort pe care daca ilvei face te va rasplati, asa incat vei reusi sa iti reporgramezi apetitul si sa iti antrenezi corpul sa ia decizii alimentare potrivite.

Diete
Diete

Este indicat sa ai parte de trei mese principale si 2 gustari zilnice, in asa fel incat sa nu iti fie niciodata foame. De asemenea, este bine sa consumi acelasi lucru pentru mic dejun si cina, in fiecare zi, pentru a-ti minimiza optiunile, asa incat sa nu mai risti sa mananci ceva gresit.

In principal, dieta ta trebui sa fie formata din carbohidrati complecsi , din cereale integrale si vegetale, fibre, nuci si proteine sanatoase, care sa provina de la carnea de pui sau de peste.
In cazul in care ti se va face foame este bine sa apelezi la gustari formate din mere, legume crude, alune sau seminte crude, iaurt degresat sau branza de vaci.

Trebuie sa stii ca talia si grasimea care se aduna acolo sunt foarte importante, deoarece se afla in apropierea organelor vitale. Aceasta reprezinta unul dintre cele mai importante semne de boala asociata cu obezitatea.

Este bine sa te masori in mod permanent cu un centimetru! Trebuie sa iti masori saptamanal talia si sa vizezi sa o subtiezi. Expertul spune ca este recomandat ca sa 75 cm sau mai putin, in talie!

Daca vrei sa pierzi din greutate fara sa trebuiasca sa te infometezi, este recomandat sa faci alegerile alimentare corecte si sa consumi doar cat ai nevoie.

Incearca sa te uiti cu atentie sporita pe etichetele alimentelor pe care le achizitionezi si nu cumpara nimic cu mai mult de 4 grame de grasimi saturate!

Doctorul Oz spune ca este bine sa mananci circa 5 sau 6 mese mici pe parcursul intregii zile, asa incat sa nu iti fie niciodata foame! Consuma multe fibre alimentare si o portie de proteine dimineata. Expertul sustine ca aceste fibre te vor ajuta sa iti diminuezi poftele, iar proteinele sa controlezi foamea toata ziua.

Incearca sa apelezi la cei din familie sau la amicii tai, pentru a te sustine in efortul tau de a slabi si de a iti pastra greutatea dorita.

Psihologii sustin ca unul dintre cei mai importanti factori de succes este acela ca multi obezi au pierdut din greutate si-au putut comunica pe forum problemele si au primit suport din partea celorlalti!

Doctor Oz spune ca poti sa mai faci si erori in alimentatia ta, dar ar fi bine sa revii rapid si nu este necesar sa te pedepsesti pentru acestea si sa renunti la tot efortul depus. Incearca sa te uiti cu atentie sporita pe etichetele alimentelor pe care le achizitionezi si nu cumpara nimic cu mai mult de 4 grame de grasimi saturate sau cu 4 grame de zaharuri.

Potrivit BBC, grasimile saturate sunt un inamic al corpului tau, iar zaharurile iti vor stimula pofta pentru alimente bogate in calorii. Este bine sa te si odihnesti cat mai mult in fiecare noapte, deoarece oboseala iti poate majora dorinta si pofta de a manca alimente dulci si carbohidrati.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *