Ai tinut dieta si te ingrasi din nou? Ce greseli faci in aceasta situatie?

Dieta

Deseori se intampla sa tinem o cura de slabit, iar apoi sa revenim destul de rapid la greutatea corpului avuta inainte de aceasta dieta, din cauza ca nu stim cum sa ne alimentam sau cum sa procedam.

Nutritionistii sustin ca mentinerea numarului de kilograme la care ai reusit sa ajungi dupa pierderea in greutate poate fi uneori mai dificila decat slabitul in sine. Prima etapa din strategia de dupa dieta este legata de constientizarea faptului ca nu te mai poti intoarce la stilul de viata de dinainte.

Mentinerea greutatii dupa dieta
Mentinerea greutatii dupa dieta

Nu poti nici sa prelungesti dieta la infinit, asa ca tot ce poti face este sa gasesti o cale de mijloc. Adica, sa iei unele aspecte ale dietei tale si sa le incorporezi in programul tau obisnuit. De pilda, in cazul in care timp de cateva luni ai mers mai mult pe jos, de acum inainte poti face din acest lucru o regula.

De asemenea, daca in clipa cand tineai dieta mancai mai multe fructe, in programul post dieta trebuie sa ai cu tine in pachetul zilnic cel putin un fruct.

Este recomandat ca in acelasi program sa introduci cateva alimente, apreciate drept „mici placeri”. Daca inainte de dieta mancai 2 felii de tort de ciocolata, in acest moment vei manca numai o bucatica. Nu-ti refuza complet micile placeri culinare, dar redu-le cantitatea si frecventa, recomanda specialistii.

Trebuie sa stiti ca mentinerea greutatii este foarte posibila numai prin intermediul unui stil de viata sanatos. Este necesar sa renunti la mancarea procesata, sa consumi cat mai multe legume, sa nu sari peste micul dejun, consuma alimente bogate in fibre.

Potrivit BBC, o cercetarea din anii ‘ 90 ai organizatiei americane National Weight Loss Registry, arata ca persoanele care au continuat sa faca sport dupa dieta si-au mentinut mai usor silueta.

Specialistii sunt de parere ca sportul si miscarea ofera un bun suport pentru arderea caloriilor si te impiedica sa pui inapoi kilogramele pierdute.

Stilul alimentar al prietenilor din anturaj, mesele neregulate si un program haotic de somn pot influenta sanatatea!

Trebuie sa iti schimbi insa in aceasta situatie si stilul alimentar. De pilda, este bine sa consumi ceai verde ca sa iti pastrezi greutatea corporala. De aceea, aceasta bautura este recomandata in caz de dieta si pentru perioada de dupa dieta.

Este necesar sa stabileste care sunt lucrurile sau situatiile care te faceau in trecut sa mananci chiar si cand nu iti era foame. Specialistii in nutritie spun ca din moment ce stii cu ce te confrunti, iti este mai usor sa gasesti solutii.

Este clar ca si stilul alimentar al prietenilor din anturaj ne influenteaza, dar si mesele neregulate si un program haotic de somn poate influenta sanatatea. In plus, starile depresive si hormonii pot reprezenta cauze care duc mancatul necontrolat. In cazul in care vei cunoaste cum ca simti nevoia zilnic de gustari intre mese, pregateste cateva astfel de gustari din legume, fructe, ceaiuri sau cereale integrale.

Daca obisnuiai sa te duci la frigider in timpul noptii, trebuie ca dupa o dieta trebuie sa te supraveghezi si sa controlezi aceste apucaturi automate care duc la excese culinare.

Poti sa iti cumperi un cantar mic, care te poate avertiza cand incepi sa te ingrasi din nou. Iti poti nota mesele saptamanal, asa incat sa stii tot timpul ce si cat consumi din punct de vedere caloric.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *