Frigiditatea: Cum apare si cum se trateaza?

Frigiditatea reprezinta o disfunctie sexuala care se manifesta prin indiferenta fata de activitatea sexuala si lipsa capacitatii de a avea orgasm. Potrivit portalului Health24.com, unii specialisti sustin ca frigiditatea este de fapt absenta totala a placerii si a excitatiei in timpul contactelor sexuale.

Frigiditatea
Frigiditatea

Cauzele frigiditatii

Printre cauzele frecvente ale lipsei apetitului sexual se numara lipsa unui preludiu, experientele din trecut sau lipsa afectiunii.

Conform specialistilor, lipsa de afectiune fata de un partener impus sau ales din interes reprezinta una din cauzele cele mai frecvente ale frigiditatii, dar si ale infidelitatii. De asemenea, daca un act debuteaza cu lipsa unui preludiu corespunzator, pentru care vinovat este partenerul, lucrurile nu evolueaza cum ar trebui.

Health24.com mai scrie ca si performanta nesatisfacatoare a partenerului prin indeplinirea actului sexual in graba poate reprezenta o cauza a aparitiei frigiditatii. Alte cauze ar fi starea de somnolenta, de obseala sau durerile de cap la oricare dintre parteneri sau dificultati ginecologice precum infectii sau rani dureroase.

Expertii vorbesc si despre situatia in care partenera mai are si un alt partener, pe care il prefera. Trebuie spus ca nimic nu inhiba mai rau decat sexul facut din obligatie.

Daca la baza frigiditatii sta de fapt o stare de anxietate, puteti incerca ceaiul de sunatoare sau passiflora!

Alte cauze pentru manifestarea frigiditatii sunt sentimentele de repulsie fata de actul sexual, experienta traita in trecut, urmarea unui act de viol, sentimentul de desconsiderare fata de un partener cu porniri violente, care se afla in stare de ebrietate sau chiar este drogat.

Daca va confruntati cu o astfel de dificultate, este bine sa apelati la consultarea unui specialist. In cazul in care este inhibata chiar prin felul ei de a fi, ar putea incerca tratamente naturiste pe baza de turnera aphrodisiaca, gentiana lutea sau ghintura galbenna sau smilax ornata (sarsaparilla).

Potrivit specialistilor, toate aceste plante poseda calitatea de a majora hormonii sexuali, stimuland si apetitul.

Daca la baza frigiditatii sta de fapt o stare de anxietate, puteti incerca ceaiul de sunatoare sau passiflora. Aceste plante se mai pot consuma si sub forma de casete, insa trebuie sa tineti cont de faptul ca efectul nu este unul imediat, ci in timp.

In cazul in care niciuna din solutii nu isi va face efectul, trebuie neparat sa mergeti la un medic specialist ca sa puteti avea parte de o viata normala.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *