De ce NU trebuie sa iei antibiotice in mod incorect

In viata fiecarui om intervine un moment in care acesta trebuie sa apeleze la antibiotice si sa ia astfel de medicamente pentru a trata diverse afectiuni. O cercetare care a fost realizata recent in SUA, la Universitatea Princeton arata faptul ca peste 3,4 din 10 dintre pacientii care urmeaza un tratament cu antibiotice uita sa ia cel putin o doza pe parcursul tratamentului.

In plus, peste o treime, adica 32,6% respecta cu strictete intervalul de administrare a dozelor.
Expertii au observat ca o alta eroare realizata des este si faptul ca dupa trei zile de administrare, doar 44% dintre pacienti mai respecta tratamentul prescris.

Antibiotice
Antibiotice

Potrivit BBC, multi dintre acestia ori renunta complet la medicatie, ori nu mai respecta intervalul de administrare. Datele statistice arata faptul ca in medie, fiecare roman a urmat in ultimele 12 luni un tratament cu antibiotice.

Pe de alta parte, se pare ca afectiunile cu infectii in gat sunt cele mai frecvente la persoanele care iau antibiotice. Medicii sunt de parere ca administrarea incorecta poate cauza aparitia bacteriilor rezistente la antibiotice.

Medicii spun ca un anume comportament individual ii poate afecta si pe cei din jur!

BBC arata ca acestea nu mai sunt sensibile la tratamentul cu antibiotice, afectiunea poate dura mult mai mult sau pot aparea complicatii serioase. Astfel se va ajunge in situatia sa fie necesar un tratament mult mai lung si adesea mult mai costisitor, mai precizeaza sursele citate. In unele cazuri grave, bacteriile rezistente la antibiotice pot duce chiar la decesul pacientului.

Pe de alta parte, medicii spun ca un anume comportament individual ii poate afecta si pe cei din jurul vostru pentru ca bacteriile rezistente la antibiotice raman in corpul uman sau pot fi transmise si altor persoane, chiar daca acestea nu au luat nici un antibiotic.

BBC arata ca din aceasta cauza, atunci cand se primeste o prescriptie cu antibiotice de la un medic este necesar neaparat sa fie respectat cu strictete numarul de administrari prescrise, intervalul orar dintre acestea si durata tratamentului.

Pe de alta parte, expertii din Marea Britanie sustin ca noile antibiotice folosite pentru combaterea bacteriilor rezistente la antibioticele clasice ar putea avea ca efect cresterea riscului de infectii bacteriene.

Un studiu realizat in mai multe spitale de stat din Marea Britanie arata ca infectiile post-operatorii erau mai frecvente in cazul pacientilor carora li s-au administrat antibiotice mai puternice, comparativ cu cei care au primit tratament cu antibioticele clasice.

Cercetarea a fost realizata pe 700 pacienti operati de cancer de prostata carora li s-au administrat antibiotice pentru a preveni infectiile post-operatorii.

Specialistii au descoperit ca doar 2,4% dintre cei 454 de pacienti tratati cu antibiotice clasice au dezvoltat infectii postoperatorii, in timp ce peste 12% dintre pacientii care au primit antibiotice mai puternice au dezvoltat astfel de infectii.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *