Exercitii fizice recomandate pentru un abdomen plat

In conditiile in care vrei sa ai un abdomen plat si o talie de invidiat atunci programul de exercitii fizice de mai jos te poate ajuta sa le obtii. Important este sa gasesti motivatia necesara pentru a-l transforma in rutina.

Iata in ce constau exercitiile pentru tonifierea abdomenului din acest program.

Exercitii pentru abdomen plat
Exercitii pentru abdomen plat

Bicicleta complexa

Expertii spun ca trebuie sa te intinzi pe spate si sa tii bratele drepte deasupra capului, indoind bratul stang sub cap. Indoaie piciorul drept si apropie-l de interiorul celui stang. Ridica usor trunchiul de la podea si du umarul drept catre piciorul stang, in timp ce ridici ambele picioare cu circa 45 de grade. Revino la pozitia initiala. Repeta exercitiul de 15 ori pe fiecare parte.

Potrivit unor studii recente, bicicleta este unul dintre cele mai bune exercitii pentru abdomen, iar aceasta versiune mai complicata te va ajuta si mai mult.

Departari de genunchi in ghemuit pe spate

Sportivii spun ca acest exercitiu lucreaza partea inferioara a peretelui abdominal. Intinde-te pe spate, indoaie picioarele aducand genunchii la piept, apropie degetele mari de la picioare si trage de genunchi in lateral, in timp ce tii degetele mari apropiate. Este recomandat sa intinzi apoi ambele brate deasupra capului, palmele fata in fata.

Ridica soldurile de la podea si du genunchii spre subsuori. Lasa apoi soldurile incet spre podea si revino la pozitia initiala. Repeta de 20 de ori.

Sarituri din scandura

Potrivit expertilor, acest exercitiu nu doar ca iti lucreaza talia, dar are si un rol cardio, ajutandu-te sa arzi mai multe calorii. Incepi prin a te sprijini de podea in genunchi si palme, apoi ridica genunchii intinzand picioarele.

Trage apoi de solduri in sus in timp ce sari indoind picioarele si aducandu-le spre brate. Tot prin saritura intinde apoi din nou picioarele, ramanand cu palmele tot pe podea. Repeta de 20 de ori intregul exercitiu.

Extensii din scandura

Exercitiul acesta are ca tinta muschii oblici, dar si soldurile si coapsele. Trebuie sa incepi prin a sta sprijinita in palme si pe varfurile picioarelor si coboara incet genunchii spre podea. Intinde piciorul drept in spatele tau, ridicandu-l cam pana la nivelul soldului, iar apoi indoaie-l, aducand genunchiul spre umarul drept . Intinde-l apoi din nou, pentru a reveni la pozitia initiala. Repeta exercitiul de cate 15 ori pe fiecare parte.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *