Recomandari pentru a slabi rapid si sanatos

Lupta contra kilogramelor in plus este una de durata si presupune sa fiti consecventi si perserverenti. Health24.com scrie ca, daca doriti sa slabiti, trebuie sa tineti cont de faptul ca pierderea in greutate nu se face rapid, ci reprezinta o adevarata competitie de anduranta pe termen lung.

Iata cateva recomandari sosite de la expertii in nutritie, valabile pentru cei care vor sa slabeasca.

Recomandari slabire sanatoasa
Recomandari slabire sanatoasa

Chiar daca un aliment este apreciat drept sanatos, asta nu inseamna ca mananci cat vrei. Trebuie sa tii cont de faptul ca oricat ai manca de potrivit, cat de mari sunt portiile conteaza, iar daca le vei depasi deseori planul tau de slabire nu va functiona.

Trebuie sa mai stii ca stilul tau de viata trebuie sa se potriveasca cu schimbarile care se produc in corpul tau. In cazul in caredieta aleasa presupune multa mancare gatita, este bine sa te intrebi daca vei putea sa rezisti o jumtate de an lucrand la foc continuu si la job, si acasa, atunci cand iti prepari alimentele.

Daca ai slabit prea mult, opreste dieta, dar treptat!

Tine cont ca ai un plan de urmat in care va trebui sa slabesti in mod treptat, insa sub termenii tai, sub conditiile tale de viata.

Este bine sa te obisnuiesti sa respecti intru totul programul impus sau schimbarile pe care ti le va recomanda un nutritionist, asa ca te poti intreba zilnic cum sa faci lucrurile sa mearga mai bine decat ieri.

Incearca sa nu te opresti dintr-o data din clipa cand vei constata ca ai slabit indeajuns de mult!

Acest demers poate fi o mare prostie pe care o poti face in detrimentul eforturilor tale, asa ca in cazul in care doresti sa te mentii cu silueta actuala pe termen lung, trebuie ca unele schimbari sa le adopti permanent.

Corpul tau iti va spune singur cand nu mai are nevoie sa slabeasca!

Este clar ca multe dintre restrictii sunt mai lejer de incalcat, dar este bine sa incerci sa ramai pe drumul cel bun. Evita comparatiile cu alte persoane, deoarece oamenii sunt totusi diferiti si cineva poate slabi mai rapid, dar asta nu inseamna ca se poate si mentine la aceeasi greutate fata de tine.

Expertii sunt de parere ca axioma „ce functioneaza la tine nu functioneaza la altii” este universal valabila. Trebuie sa iti pui problema daca poti sau nu sa te tii de strategia de slabit care iti este potrivita tie.

Din moment ce ai realizat schimbari majore in stilul tau de viata si alimentatie, vei simti cum dai jos kilograme peste kilograme in cateva luni, insa asta si pentru ca greutatea nu era cea ideala pentru tine.

Nu exista dieta care sa te ajute sa slabesti la fel de mult ca in primele saptamani, de exemplu, pentru ca corpul tau se redreseaza si ajunge la greutatea ideala si nu iti permite sa devii subnutrit decat daca te fortezi. Potrivit specialistilor, organismul tau iti spune singur cand nu mai are nevoie sa slabeasca.

Testele efectuate in diferite universitati arata faptul ca maximul de kilograme pe care il poti da jos, in mod sanatos si recomandat, este de la 0,5-1,5 kg saptamanal, iar mai mult iti poate risca starea de sanatate.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *