Cum te poate ajuta osteopatia sa fii mai sanatos?

Despre medicina osteopata se spune ca vizeaza functionarea corpului uman bazata pe capacitatea interioara de recuperare ale organismului, care ar avea nevoie de un impuls exterior pentru a se putea vindeca. Portalul Care2.com scrie ca osteopatia ofera un sistem de tratament care are la baza axioma ca afectiunile de care suferim decurg din anormalitatile existente in structura corpului.

Osteopatii pot depista tulburarile patologice ale organismului prin tehnici manuale blande.

Osteopatia
Osteopatia

Acestia actioneaza manual asupra structurilor craniului, coloanei, coastelor, bazinului, sacrului, articulatiilor, aparatului musculo-ligamentar si fascial sau asupra organelor interne, incercand sa indeparteze disfunctiile din acele structuri.

Sursa citata scrie ca osteopatia numara peste 3500 de tehnici, iar terapia manuala mai mult de 100 de astfel de tehnici.

Expertii in aceasta medicina sustin ca organismul se poate vindeca cu conditia ca patologia sa fie reversibila. Osteopatul este cel care demareaza acest proces de vindecare, prin eliberarea tesuturilor leziunii osteopatice.

Oteopatia reprezinta un concept care deriva din grecescul „osteon”„os” si „pathos” – ce inseamna „suferinta”, fiind o forma de medicina alternativa, ale carei baze au fost puse de dr. Andrew Taylor Still, in urma cu mai bine de un secol, in1892.

Osteopatia este folositoare in dezechilibre functionale precum dureri articulare, insomnie, nervozitate, oboseala, lipsa de tonus, disfunctii viscerale, aciditate, perturbari ale tranzitului, dureri, balonare, ginecologice sau afectiuni ORL.

In momentul nasterii, osteopatia este foarte utila pentru bebelus in cazul unor deformari craniene, torticolis sau somn dificil!

Care2.com scrie ca aceasta forma de medicina alternativa reprezinta o buna metoda de preventie, mai ales ca s-a observat ca disfunctiile osteopatice apar cu mult inaintea unei boli sau afectiuni, iar testele permit diagnosticarea rapida a acestora.

Medicul specializat in osteopatia intervine in cazul mamei gravide pentru durerile de spate sau de bazin ale acesteia, dar si pentru pregatirea bazinului pentru nastere.

De pilda, in momentul nasterii, osteopatia este foarte utila pentru bebelus in cazul unor deformari craniene, torticolis, somn dificil, regurgitari sau chiar si retard.

Expertii sustin ca cei mici au nevoie de o consultatie periodica, sistemul lor in crestere se tensioneaza. Pentru persoanele trecute de o anumita varsta, tratamentul diminueaza durerile cronice, le elimina pe cele functionale. De asemenea, osteopatia poate fi alaturata medicinei alopate, kinetoterapiei, nutritiei si homeopatiei.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *