Remedii naturale pentru sebumul in exces din parul tau

Sebumul reprezinta o substanta secretata de glandele sebacee, care acopera foliculii de par, ajungand la suprafata pielii prin pori. Portalul Care2.com scrie ca sebumul se amesteca cu lipidele si cu transpiratia si formeaza o manta acida, care actioneaza ca si o bariera si impiedica impuritatile sa penetreze pielea, pastrand-o in acelasi timp hidratata.

Exces sebum
Exces sebum

Excesul de sebum

In clipa cand ai parul mai gras, trebuie sa fii convinsa ca ai un exces de sebum, iar problemele firului de par, ale radacinilor si scalpului sunt cauzate de dezechilibrul glandelor sebacee, fie ca este vorba de supraproductie sau subproductie de sebum.

Trebuie sa stiti ca excesul de sebum are ca efect radacinile subnutrite, iar firele de par care sunt acoperite de sebum pot sa slabeasca scalpul si suvitele de par. In cazul in care este acumulat in exces, sebumul se intareste si impiedica cresterea parului sanatos.

Firele de par care cad nu sunt inlocuite din cauza foliculilor infundati, iar asta poate cauza subtierea firului de par si pierderea acestuia.

Matreata se poate trata cu sapmon care sa contina kestoconazol, piritiona de zinc sau oxid de seleniu!

Subproductia de sebum

In plus, subproductia de sebum poate avea aceleasi consecinte, adica par uscat si fragil, cu tendinta de cadere, mai scrie portalul Care2.com. Cand glandele sebacee secreta uleiuri in exces, la radacina firelor de par se formeaza globuri de matreata, care ar putea sa se manifeste ca o dermatita seboreica. Expertii ne anunta ca scapam de matreata utilizand un sampon adecvat o data sau de doua ori pe saptamana.

Ca sa dea rezultate, acesta trebuie sa contina kestoconazol, piritiona de zinc sau oxid de seleniu.

Pe de alta parte, specialistii sustin ca atunci cand o persoana, fie barbat sau femeie, are senzatia de scalp si par gras, aceasta poate fi asociata cu acumularea de produse cosmetice combinate cu transpiratia.

Este necesar ca seboreea sa fie diagnosticata de un dermatolog, ca sa excluda alte conditii si pentru a stabili cel mai bun tratament.

Dermatita seboreica

Despre dermatita seboreica se stie faptul ca aceasta afectiune reprezinta o boala cronica comuna care afecteaza persoanele de toate varstele. Totusi, specialistii spun ca intervalele de varf ale aparitiei sale sunt pana la varsta de 3 luni si intre 30 si 70 de ani.

Conform Care2.com, cele mai importante simptome ale dermatitei seboreice sunt date de aparitia grasimii excesive la nivelul scalpului si firului de par, dar si de aparitia unei cruste galbui care acopera pielea inflamata a scalpului si mancarimea intensa.

Tratament excesul de sebum

Una dintre metodele cele mai des folosite in aceasta directie este apelarea la spalatul cu otet.
Este recomandat sa adaugi otet in apa cu care iti clatesti parul sau chiar ceia sau suc de lamaie diluat pe scalp ajuti la reducerea cantitatii de sebum.

Care2.com scrie ca aceste produse contin acid tanic, un astringent natural, care lasa parul curat.

O alta metoda consta in aplicarea pudrei de talc la radacina parului, utilizand o pensula pentru farduri, care va absorbi sebumul excesiv. In cazul in care ai parul inchis la culoare, poti folosi pudra de cacao sau fard maro sau negru.

Poti sa iti mai realizezi singura o masca cu galbenus de ou si miere. In acest sens, poti sa amesteci ingrediente precum 2 galbenusuri cu 2 linguri de miere si sa aplici mai apoi acest amestec pe scalp si lasa-l sa actioneze 30-40 de minute. Expertii atrag atentia ca aceasta masca hraneste parul, elimina excesul de sebum si previne caderea lui.

Si apa de levantica este utila deoarece te poate scapa de aspectul gras al parului si ii ofera un miros placut.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *