Arborele de cola si utilizarile sale pentru sanatate

Unele din cele mai folosite seminte din toata lumea sunt semintele arborelui de cola. Originar din zona vestica a continentului african, arborele de cola este cultivat in mai toate tarile situate in zonele tropicale. Arborele de cola este foarte de folosit de vindecarii din zona Coastei de Fildes, ca si decoct sau macerat pentru bai sau injectii, ca afrodiziac, precum si in situatia unor nasteri mai dificile, ca sa accelereze travaliul.

Arborele de cola beneficii
Arborele de cola beneficii

Acest arbore poate creste pana la 12 m inaltime, are frunzele ascutite la ambele capete, cu nervuri proeminente, colorate in verde inchis.

La arborele de cola, florile sunt mici, de culoare alba si prezinta cateva dungi de culoare rosie. Health24.com scrie ca fructul de cola este format din circa 5 pastai, care ii dau forma de stea, iar fiecare dintre acestea contine cate 5-6 seminte mari. Acestea se mai numesc si „nuci de cola”, de culoare rosie in interior, prezentand de asemenea si o coaja maro.

Aceasta planta are in compozitia sa compusi chimici importanti precum cofeina, teofilina si tanini. Trebuie spus ca cele mai importante calitati ale arborelui de cola sunt referitoare la faptul ca este un foarte bun energizant si are capacitatea de a stimula apetitul si ritmul respirator.

In plus, arborele de cola este un foarte bun diuretic si actioneaza ca un antidepresiv. Conform specialistilor in domeniul fitoterapiei, de la acest arbore se vor utiliza semintele de cola, care trebuie sa fie culese inainte de a se coace.

Semintele arborelui de cola pot actiona asupra muschilor si sunt capabile sa impiedice oboseala!

Pe de alta parte, extrasul din aceste nuci este utilizat pentru a produce bauturile racoritoare. Din punct de vedere terapeutic, semintele acestui arbore de cola sunt utile pentru a trata starile de epuizare, convalescenta sau diaree.

In plus, ele au capacitatea de a trata si afectiuni precum insuficienta respiratorie, pot sa dizolve grasimile, sunt bune pentru persoanele care efectueaza eforturi intelectuale sustinute, dar si pentru cei care au probleme din cauza anorexiei, depresiei, migrenelor.

Se poate folosi sub forma de infuzie sau decoct din seminte sub forma de pulbere sau extract lichid. Aceste seminte nu sunt indicate pentru a fi consumate in cazul in care suferiti de hipertensiune, sunteti insarcinate sau sunteti sub varsta de 14 ani.

Semintele arborelui de cola pot actiona asupra muschilor si sunt capabile sa impiedice oboseala. Daca sunt consumate in timpul serii, semintele de cola pot cauza aparitia insomniei si sunt contraindicate in anumite boli cardiace.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *