Cat de utile sunt flavonoidele din fructe pentru creierul tau

Fructele sunt foarte importante pentru corpul uman, fie ca sunt struguri, mere, piersici sau caise. Expertii au observat ca urmare a unor teste ca flavonoidele din fructe sunt foarte utile deoarece ofera o anumita forma de protectie, influentand diferite mecanisme, cum ar fi ameliorarea functiilor vaselor sanguine sau efectul antiinflamator.

Potrivit specialistilor de la Facultatea de Medicina a Universitatii East Anglia din Norwich, Marea Britanie, reprezentantele sexului frumos care au obiceiul de a manca in mod regulat fructe acre, cum ar fi portocalele sau grapefruitul, isi pot reduce astfel riscul de a suferi un accident cerebral.

Flavonoidele
Flavonoidele

BBC arata ca un studiu realizat pe baza unui sondaj facut de infirmiere din SUA, timp de aproape 14 ani, in randul a 69.622 de paciente, a adus noutati in aceasta privinta. Femeile au raspuns la intrebari privind alimentatia lor, inclusiv consumul de fructe si legume.

Potrivit specialistilor din Marea Britanie, scopul cercetarii a fost studierea efectelor flavonoidelor – substante continute in special in fructe, legume, ciocolata amaruie si vin rosu mai ales asupra sanatatii. Oamenii de stiinta au descoperit ca pacientele care mancau mai multe portocale si grapefruit si beau suc din aceste fructe isi puteau diminua riscul de a suferi un atac cerebral cu 19%.

Flavonoidele sunt puternice substante antivirale si antialergice!

Coordonatorul cercetarii, doctorul Aedin Cassidy, a explicat ca reducerea riscului de atac cerebral este legata de consumul de fructe si legume, mai exact de aportul de vitamina C. Oamenii de stiinta si-au exprimat speranta ca mai multe studii ulterioare vor putea aduce lamuriri suplimentare privind aceasta legatura care ar exista intre consumul de fructe acrisoare si reducerea riscului de atac cerebral la femei.

In plus, se recomanda ca femeile sa consume mai degraba fructe decat sucuri derivate, care contin aditivi bogati in zahar. Flavonoidele sunt compusi care se gasesc in fructe, legume si anumite tipuri de bauturi care au efect benefic asupra organismului ca urmare a efectelor antioxidantilor si substantelor biochimice.

Nivelul acestora poate creste mult mai mult ca urmare a consumului de alimente fata de cel al altor tipuri de antioxidanti, cum ar fi vitaminele C si E. Activitatea antioxidanta a flavonoidelor depinde de structura lor moleculara. Caracteristicile structurale ale unor tipuri de flavonoide, cum ar fi cele existente in hamei si bere, au un efect antioxidant mai puternic fata de cele continute de vinul rosu, ceai sau soia.

Ce sunt substantele flavonoide

Substantele flavonoide reprezinta compusi polifenolici care se gasesc in natura si care sunt clasificati in functie de structura chimica in flavonoli, flavone, flavonone, izoflavone, catechine, antocianide si calcone. Potrivit BBC, mai mult de 4000 de tipuri de flavonoide au fost descoperite in fructe, dar si in legume si in ceai, cafea, bere, vin si bauturi din fructe.

Expertii anunta ca flavonoidele au suscitat un interes major ca urmare a efectelor benefice asupra sanatatii umane. Acestea sunt puternice substante antivirale, antialergice, antigregante plachetare, antiinflamatorii, precum si antioxidante.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *