Persoanele care vor sa scape de kilograme fac eforturi deosebite in fiecare zi pentru a urma cu strictete o anumita dieta si isi controleaza aproape tot timpul stilul alimentar. Nutritionistii spun ca dietele-soc, cele care te fac sa slabesti in cateva zile sau cateva saptamani pot avea, totusi, mai multe efecte benefice decat s-a estimat pana in acest moment.
O cercetare realizata in SUA si publicata in revista The Lancet arata faptul ca multi oameni, cand doreau sa scape de kilograme, primeau recomandari de la medici sa faca acest demers in mod treptat.
Specialistii erau convinsi ca o diminuare rapida a greutatii poate avea consecinte nocive pentru corpul nostru si nu ne va ajuta sa ne mentinem o greutate sanatoasa pe termen lung. Potrivit unor studii, aceasta metoda rapida prezenta riscuri pentru sanatate.
Unii specialisti spun ca persoanele care au parte de diete rapide au sanse sa se ingrase si mai mult
Site-ul National Health Service din Marea Britanie recomanda si ei ca in cadrul unei cure de slabire, o scadere in greutate sa se faca treptat, motivand ca asa vor fi eliminate problemele de sanatate.
Expertii de aici spun ca o scadere mai mare de 1 kilogram pe saptamana a fost asociata cu diverse probleme medicale. Printre aceste afectiuni se afla aparitia unor pietre la vezica biliara si oboseala care a fost determinata de scaderea brusca a aportului caloric.
Unii specialisti spun ca cei care au parte de cure de slabit rapide au toate sansele sa se ingrase si mai mult imediat dupa aceea, deoarece regimurile alimentare drastice nu pot fi tinute pe termen lung.
Cu toate acestea, savantii australieni au negat insa recent validitatea acestor sfaturi. De exemplu, in luna noiembrie, o cercetare realizata in Australia a indicat faptul ca scaderea brusca in greutate este mai eficienta pe termen scurt decat metoda graduala, promovata de multi nutritionisti.