Beneficiile frigului pentru sanatate

Frigul si temperaturile scazute aduc oamenilor avantaje si dezavantaje. De pilda, expertii au observat in urma unor studii realizate in SUA ca tensiunea arteriala poate sa se majoreze in timpul sezonului rece. Prin urmare, hipertensivii raspund mai greu la tratament cand temperaturile scad. Specialistii explica astfel cresterea numarului de infarcturi si atacuri vasculare cerebrale in anotimpul rece.

Beneficiile frigului
Beneficiile frigului

Specialistii spun ca prima cauza in acest sens este fenomenul de vasoconstrictie: cand este ger afara, diametrul vaselor sanguine se micsoreaza, fluxul de sange se diminueaza, iar tensiunea arteriala creste. In cazul unor temperaturi mari se produce vasodilatatia si tensiunea scade, scrie Health.com.

Greutatea corporala

Expertii americani explica intr-un studiu prezentat la Congresul anual al Societatii Americane de Cardiologie ca oamenii au tendinta de a face mai mult sport in perioada verii si mai putin in anotimpul rece. De aceea iarna, anumite persoane castiga in greutate, iar vara slabesc, spun expertii din SUA.

In timpul iernii, oamenii au nevoie de grasimi pentru a nu suferi de frig, insa excesul de grasimi reprezinta o cauza de supraponderalitate, care determina hipertensiunea. Tensiunea arteriala creste iarna ca urmare a consumului de alimente sarate in acest sezon, iar sarea contribuie la aparitia hipertensiunii.

Avantajele temperaturilor scazute

Expertii spun insa ca frigul aduce si avantaje anumitor persoane. De pilda, durerile de spate, kilogramele in plus si oboseala se solutioneaza prin aerocrioterapie. Medicii sunt de parere ca pentru a scpa de aceste probleme trebuie sa stati cate trei minute la minus 180 de grade Celsius, arata Health.com.

Detoxifierea

Temperaturile scazute pun sangele in miscare, iar din clipa cand acesta este pompat spre extremitati, alimenteaza cu oxigen celulele si elimina toxinele.

Tonifierea muschilor

Frigul ajuta la tonifierea muschilor, mai ales a muschilor spatelui, iar pentru a scapa de riduri se poate urma un tratament, care revitalizeaza pielea si diminueaza celulita. Potrivit expertilor, acest tratament la temperaturi scazute trebuie sa fie conectat cu un stil de viata sanatos: multa miscare, alimentatie echilibrata si un psihic cat mai puternic. Criosauna este o procedura prin care temperatura scade gradual pana la -180 grade C, iar corpul se adapteaza treptat, foarte asemanator unui dus rece.

Imediat dupa ce aceasta procedura a luat sfarsit, sangele invadeaza extremitatile si mai ales in zonele cu probleme. Corpul se incalzeste, circulatia este imbunatatita, iar persoana resimte o stare energizata pentru aproximativ 6 ore dupa procedura, mai spun medicii americani.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *