Gustarile dintre mesele principale ale zilei

Mesele ar trebui sa fie suficient de consistente pentru a va ajuta sa va indepliniti activitatile, dar puteti lua si o gustare, daca simtiti neaparat nevoia. Pentru a va mentine greutatea, secretul unei gustari adecvate sta in alegerea unor alimente sanatoase, cu un indice glicemic care sa nu depaseasca valoarea de 50.

Sugestiile de mai jos sunt optiuni de gustari bune care nu va vor destabiliza pancreasul si nu vor contribui la ingrasat.

Gustari intre mese
Gustari intre mese

Gustari rapide

Toate gustarile cu IG mic admise intr-o dieta de slabire rapida sunt recomandate si intr-o dieta de control a greutatii. Alegeti intre o mana de migdale, alune sau nuci, ori un iaurt baut degresat si fara zahar. Puteti manca numai fructe, cate doriti, atat timp cat indicele glicemic este sub 50.

De asemenea, va puteti opri oricand la un magazin si cumpara felii de mezeluri si branza, pe care sa le consumati fara paine sau biscuiti. Proteinele si lipidele continute de aceste alimente ar trebui sa va potoleasca foamea pentru cateva ore fara a mari nivelul zaharului din sange si a produce o reactie a insulinei.

Incercati, pe cat posibil, sa reduceti consumul de alimente procesate.

Gustarile preparate

Daca va place sa actionati in perspectiva, puteti prepara o varietate de legume crude taiate, precum morcovi, rosii si ardei, carnuri albe, cum ar fi cea de curcan, sau sunca si sa le savurati alaturi de niste branza, de exemplu Cedar, Gruyere sau Brie.

Puteti chiar sa calculati o salata Nicoise pe post de gustare (facuta cu salata verde, oua fierte, ton, rosii, ansoa si masline negre, asezonata cu ulei de masline si suc de lamaie). Daca va preparati gustarea din timp si o luati cu dumneavoastra intr-un recipient, veti evita senzatia de foame si in acelasi timp veti putea manca oriunde v-ati afla.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *