De ce este benefica soia pentru femei

In urma unor cercetari, savantii de la Universitatea California din SUA au observat ca produsele alimentare care contin soia compenseaza deficitul de estrogen.

Soia poate mentine in acest mod sanatatea vaselor de sange ale femeilor pentru inca cinci ani ani de la sosirea menopauzei, sustin cercetatorii americani.

Soia beneficii
Soia - beneficii

Savantii de la Universitatea California, Facultatea de Medicina „Keck” sunt de parere ca datorita fitoestrogenilor continuti de soia, femeile sunt puse in situatia de a obtine o protectie de pana la sase ani de zile dupa menopauza. Acest lucru se petrece cu toate ca nivelul de estrogen secretat de propriul lor corp se diminueaza destul de mult.

Specialistii americani au observat ca soia are puterea de a compensa deficitul de estrogen si ofera protectie cardiovasculara impotriva aterosclerozei.

Potrivit datelor statistice, trebuie spus ca riscul de ateroscleroza este cu 16% mai mic la femeile aflate la menopauza care consuma soia in mod frecvent.

In cazul in care aceste femei prezinta deja diagnosticul de ateroscleroza, pentru 68% din ele, boala progreseaza mai lent.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *