Cat de importante sunt baile de sare pentru corpul tau?

Sarea reprezinta un aliment foarte important pentru sanatatea fiecaruia dintre noi, insa ea are si efecte medicinale. Cu ajutorul sarii poti sa ameliorezi diferite afectiuni, de la dureri reumatismale la afectiuni endocrine.

Baile de sare - Beneficii
Baile de sare - Beneficii

Expertii recomanda ca, tinand cont de afectiunea pe care vrei sa o tratezi, sa variezi cantitatea de sare din baie. De pilda, in cazul in care nu poti folosi direct apa de mare, poti amesteca sare de mare in apa de la robinet, in concentratii diferite.

Bai de sare pentru circulatie sanguina deficitara

Daca aveti probleme cu circulatia sanguina in partea superioara a corpului, este indicat sa efectuati bai calde la picioare. In acest sens, trebuie sa puneti intr-un lighean cu apa calda circa 2-3 maini de sare marina si sa stati acolo cu picioarele timp de 10 minute.

Este important ca in baile cu sare sa adaugati frunze proaspete de nuc pe care le-ai lasat in prealabil la macerat, timp de 24 de ore. De asemenea, poti sa mai adaugi iarba de mare uscata, astfel de bai fiind recomandate pentru a scapa de afectiunile endocrine.

Expertii mai spun ca apa sarata este recomandata pentru gargara, in tratamentul unor boli ale mucoasei bucale.

Cum va tratati durerile reumatice?

In cazul in care vreti sa scapati de durerile reumatice si artritice, puteti sa va preparati un amestec format din 5 kg sare de mare, care se va dizolva in apa calda unei cazi. Va trebui sa stai cu intreg corpul in solutia salina timp de 30 de minute, iar acest tratament il poti efectua in fiecare zi, pentru o perioada de cel putin 10 zile.

Fortificarea corpului cu bai de sare

Daca vreti sa va fortificati corpul, trebuie sa dizolvati in apa calda din cada 2-3 kg sare de mare. Va fi necesar sa va asezati cada si sa ramaneti acolo 15-20 minute.

Specialistii sunt de parere ca puteti sa va faceti o astfel de baie zilnic, timp de 10-14 zile, iar efectele se vor vedea in timp.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *