Oamenii devin agresivi din cauza unor probleme cu care se confrunta in viata cotidiana: nemultumirile de la job, probleme in trafic, certuri in cuplu, suparari provocate de copii acestora la scoala sau la joaca sau pur si simplu au o stare de spirit mai proasta.
Si totusi, ce se intampla in creierul oamenilor agresivi?
Expertii au realizat mai multe teste si au observat ca in creierul celor care nu se alimenteaza regulat in fiecare zi si sunt supusi unui mare nivel de stres se produc mari fluctuatii ale nivelului unui neurotransmitator care influenteaza in mod direct starea de spirit.
Specialistii din Marea Britanie, din cadrul Universitatii Cambridge sustin ca in acest caz este vorba despre serotonina, substanta care un rol foarte important in asigurarea unei stari de calm.
Cum combatem starea de agresivitate?
Acest neurotransmitator nu mai ajunge la persoanele respective, in zona cerebrala, zona care este direct responsabila de controlul furiei, au concluzionat cercetatorii englezi.
Potrivit acestui studiu, explicatia identificata de cercetatori este valabila mai ales in cazul oamenilor care au iesiri agresive, desi nu sunt considerati colerici de catre cei din jurul lor.
Specialistii din Marea Britanie au descoperit ca problema lor poate fi solutionata prin cateva strategii simple de combatere a stresului si de control a unor iesiri mai agresive, precum si prin respectarea celor trei mese si doua gustari zilnice.