Ce spune stiinta despre cateva reguli de sanatate?

In multe situatii in care va imbolnaviti sau suferiti de vreo afectiune, stiti inca din copilarie ca trebuie sa actionati intr-un anume fel. Poate ca asa v-au spus bunicii sau parintii. De pilda, unii afirma ca daca migrenele te chinuie, ar trebui sa mirosi un mar verde.

Expertii au descoperit acest aspect in cadrul unor teste si recomanda, printre altele, sa mananci in fiecare zi cel putin cinci portii de legume si fructe, sa bei 2 litri de apa sau diminuezi in mod constant consumul de sare, zahar si grasimi.

Reguli de sanatate
Reguli de sanatate

Iata cateva dintre cele mai mediatizate reguli care te ajuta sa-ti pastrezi sanatatea.

Savantii au descoperit si alte strategii legate de sanatate:

Este bine sa utilizezi sapun clasic, nu sapun antibacterian

Potrivit specialistilor, multi oameni folosesc sapun antibacterian, care este si mai scump fata de cel clasic, insa, cercetato rii avertizeaza ca primul nu curata mai bine decat cel de-al doilea si ar putea face ca unele bacterii sa devina mai rezistente.

Mai multi cercetatori americani au descoperit ca triclosanul, care este principalul ingredient activ din sapunurile antibacteriene, poate face ca unele bacterii sa devina rezistente la antibiotice comune cum ar fi amoxicilina. Asta se intampla pentru ca bacteriile actioneaza la fel ca antibioticele, adica distrug componente esentiale ale celulelor lor.

In cazul in care iti vei clati mainile cu un sapun clasic, dar neaparat cateva minute si cu apa calda, poti indeparta bacteriile mai eficient decat o poate face un sapun scump antibacterian.

Expertii atrag atentia si asupra gelurilor antibacteriene, care se folosesc pe pielea uscata. Ei spun ca acestea sunt bune in situatii de urgenta, cand nu ai acces la apa si sapun, dar nu sunt un inlocuitor al acestora si nici nu au efect atunci cand mainile sunt foarte murdare si acoperite cu diverse pelicule cum ar fi cu noroiul.

Daca vrei sa ameliorezi o migrena, miroase un mar verde

O cercetare efectuata recent in SUA a dus la descoperirea unui fapt destul de ciudat: mirosirea unui mar verde ajuta la reducerea severitatii unei migrene.

Conform specialistilor, aceasta concluzie ar putea avea legatura cu capacitatea aromelor placute de a ne relaxa si de a diminua tensiunea. In plus, un miros placut ar putea sa distraga atentia si sa-i faca pe oameni sa nu se mai gandeasca atat de mult la migrena.

Incearca sa pastrezi medicamentele in sifonier

Medicamentele nu trebuie pastrate in locuri cu lumina multa, umiditate ridicata sau caldura mare, deoarece s-ar putea degrada mai repede, pierzand din eficienta.

De aceea este bine sa alegi un spatiu uscat, intunecat si mai racoros, asa cum este recomandat si in orice prospect, cum ar fi sifonierul.

Fa schimbari, daca vrei sa pierzi in greutate

Daca vei ajunge sa faci ceva diferit in fiecare zi, fie si doar sa schimbi posturile de radio te mai scoate putin din rutina si te poate ajuta sa combati obiceiurile nesanatoase, cum sunt fumatul, mancatul in exces sau consumarea alcoolului in cantitati mari, potrivit afirmatiilor expertului Ben Fletcher, psiholog in cadrul Universitatii Hertfordshire, Marea Britanie.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *