Vrei sa traiesti mai mult? Iata ce trebuie sa faci!

In cazul in care v-ati propus sa deveniti mai longevivi, solutia este sa va apucati de sport. Nu cu greutati sau un sport solicitant. Un sport usor de practicat poate creste sansa de viata cu cinci ani pentru barbati sau cu sase pentru femei.

Cum sa traiesti mai mult
Cum sa traiesti mai mult

Joggingul

Comitetul European de Cardiologie pune joggingul pe primul loc. Insa, numeroase alte cercetari au demonstrat acest lucru pana acum. Cercetatorii englezi de la Centrul Musculoskeletal BUPA din Londra au demonstrat ca un program regulat de jogging mareste speranta de viata cu cei cinci sau sase ani. Joggingul este usor de practicat, indiferent de varsta si conditie fizica.

Insa, cercetatorii recomanda joggingul intre o ora si doua ore jumatate in fiecare saptamana, in ritm lent sau mediu. Ceea ce inseamna ca trebuie sa alergi doua – trei zile in fiecare saptamana.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.116 barbati si 762 femei care practica acest tip de sport. Participantii au trebuit sa ofere detalii despre stilul de viata pe care il au, inclusiv durata si ritmul in care alearga.

In comparatie cu alte studii, acesta s-a desfasurat pe o perioada de maximum 35 de ani, iar persoanele care au decedat intre timp au fost inregistrate.

Cateva recomandari despre jogging in timpul liber

Atunci cand temperaturile sunt peste medie, alege sa alergi dimineata, pana in ora 8. Incearca sa alergi in parc, nu pe marginea drumului. Poti inhala noxele masinilor care iti pot cauza probleme de sanatate.

Inainte de a depune efort, incalzeste-te cu o scurta repriza de alergat usor si utilizeaza pantofii sport adecvati pentru a preveni eventualele accidente.

Mareste treptat distanta pe care o parcurgi si timpul alocat. Este bine sa ai o pauza de o zi intre alergari. Hidrateaza-te si bea apa cu inghitituri mici si la o temperatura ceva mai crescuta decat a camerei!

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *