Sindromul Reye

Sindromul Reye este o afecţiune foarte rară, potenţial letală. El are o simptomatologie asemănătoare cu encefalita şi poate crea probleme de diagnostic.

Aceasta este o afecţiune foarte rară, care poate fi urmarea unei infecţii virale. Ea a fost asociată cu administrarea de aspirină copiilor în vârstă de până la 12 ani.

Sindromul Reye
Sindromul Reye

Sindromul Reye determină apariţia unei encefalopatii (asemănătoare clinic cu encefalita, deşi nu există de fapt o inflamaţie la nivelul celulelor creierului) şi insuficienţă hepatică. Simptomatologia iniţială include vărsături, somnolenţă şi convulsii. Pe măsură ce boala progresează, copilul poate deveni inconştient şi poate cădea în comă.

Dacă se suspectează de către medic apariţia sindromului Reye, copilul va fi supus unor teste sanguine, pentru evaluarea funcţiei hepatice şi unor examinări imagistice precum CT sau IRM ale creierului, pentru depistarea edemului cerebral. Ar putea fi necesară şi o puncţie hepatică.

Pentru sindromul în sine nu există în prezent tratament, dar ventilaţia asistată poate ajuta la reducerea presiunii intracraniene.

 

Written by 

One thought on “Sindromul Reye

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *