Despre Boala Parkinson

Exercitiile fizice

Acestea sunt esentiale pentru un bolnav care sufera de boala Parkinson:

– mersul cu obstacole ajuta la mentinerea, cat mai mult posibil, a echilibrului.
– exercitii benefice care vizeaza redresarea coloanei vertebrale: in picioare, cu fata la un perete, uitati-va pe spre cer si ridicati bratele cat mai sus posibil. Sau un altul: culcat pe abdomen, ridicati capul timp de cateva secunde.

Terapia Genica

Ea este in masura, prin clonarea embrionara, sa creeze neuroni producatori de dopamina, apoi sa ii implanteze, fara risc de respingere, in creierull persoanei care sufera de boala Parkinson. Aceasta tehnica a fost dovedita pe soareci, dar ea este in prezent blocata din motive de etica.

Bolnavi celebri

Cel mai ades, boala Parkinson este asociata cu boxerul Mohammed ali sau cu ultimul papa. In realitate, simptomele boxerului erau cauzate de traumatisme craniene repetate. La fel , se pot observa simptome specifie bolii Parkinson la anumite persoane care consuma stupefiante sau care sunt victimele intoxicatiei cu dioxid de carbon. In schimb, papa Ioan-Paul al 2-lea a prezentat toate simptomele tipice acestei patologii (rigiditate, corp deformat, tremuraturi, voce slaba…) amintind intregii lumi ce reprezinta aceasta boala: un spirit sanatos intr-un corp care scapa de sub orice control.

Pe banca acuzatilor

La data de 12 mai 2006, pentru prima data in Franta, un tribunal pentru cazuri legate de asigurari sociale (TASS), a recunoscut, ca boala profesionala, boala Parkinson aparuta, la varsta de 44 de ani, la un salariat agricol care manipula cantitati mari de produse fitosanitare. Un prim pas inainte consolidat de un studiu recent conform caruia expunerea la pesticide creste riscul de dezolvoltarii a bolii Parkinson cu aproximativ 70%.

Written by 

One thought on “Despre Boala Parkinson

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *