Inflamatiile intestinului pot sa creeze o stare de disconfort si sa faca probleme oricarei persoane. Inflamatiile intestinului pot fi cauzate de infectii microbiene si pot sa genereze multe complicatii grave si sunt dificil de vindecat.
Pe langa medicina alopata puteti apela si la medicina naturista, in natura gasindu-se numeroase plante cu efecte benefice in colita care ataca intestinul gros, enterita sau enterocolita.
Afectiunile inflamatorii intestinale fac tot mai multe victime in ultimii ani, dar totusi exista cateva plante si combinatii de plante care trateaza infectiile intestinale.
Portalul Health24.com arata ca puteti sa va preparati singuri o infuzie din flori de musetel, 10 g, flori de coada-soricelului, 10 g, sunatoare, planta, 10 g; frunze de roinita, 10 g; frunze de izma, 10 g; capsule de mac, 5 g; talpa-gastei, planta, 10 g; fructe de fenicul, 3 g.
Va trebui sa luati doua lingurite din acest amestec la o cana cu apa si sa beti circa doua-trei cani pe zi, dupa mesele principale.
Infuzia de afin este foarte utila pentru tratarea inflamatiilor intestinale
O alta infuzie este cea realizata din 20 de grame de flori de musetel, flori de coada-soricelului, 30 g si 10 grame de frunze de izma. Infuzia se prepara decoct dintr-o lingura de amestec la o cana cu apa si se consuma cate doua-trei cani pe zi, neindulcit.
Expertii in fitoterapie spun ca infuzia de afin este si ea foarte utila pentru tratarea afectiunilor intestinale. ea se obtine din circa o lingurita de frunze maruntite sau pulbere de frunze peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Aceasta se va lasa acoperita timp de un sfert de ora si se va bea in 3 reprize, inaintea meselor principale, conform Health24.com.
Pe de alta parte, puteti utiliza si o infuzie de busuioc, care se poate pregati dintr-o lingurita de frunze maruntite la 200 ml apa clocotita. Va trebui sa o lasati timp de 15 minute acoperita, sa o strecurati si sa beti cate 3 cani pe zi.
O alta varianta este cea din cimbru de gradina sau cimbrisor, care se prepara sub forma de infuzie obtinuta din 2 lingurite la 200 ml de apa clocotita. Amestecul se strecoara si se beau cate doua cani pe zi.
Alexandru Manole