Stresul te poate ingrasa?

Stresul ingrasa

Psihologii spun ca in aceste vremuri stresante este esential sa stim cum sa procedam pentru ca toate grijile si frustrarile sa nu ne impinga sa mancam peste masura, doar din cauza nervilor.

De multe ori, situatia economica actuala nu trebuie sa-si puna amprenta si pe silueta noastra. MSNBC a alcatuit un scurt ghid care sa-ti fie de folos atunci cand simti ca ai da iama prin frigider.

Recunoaste ca a fi stresat e normal, te sfatuieste Edward Abramson, psiholog din Lafayette, California, si autor al lucrarii „Emotional Eating„. Recomandarea expertului este, de fapt, de bun simt, dar nu strica sa-l mai auzi din cand in cand. Vorbeste, deci, cu familia ta despre ingrijorarile tale.

Tine minte ca economia tarii nu e in mainile tale, te sfatuieste si Martin Binks, specialist in comportamentul alimentar si sanatate, de la Duke Diet & Fitness Center. Concentreaza-te pe ceea ce poti controla.

Stresul ingrasa
Stresul ingrasa

Incearca sa gasesti cai mai sanatoase de a te consola sau alina atunci cand simti aceasta nevoie. Unii oameni aleg sa se plimbe, altii recurg la un hobby. Asculta-ti muzica favorita sau citeste ceva care sa nu aiba legatura cu munca, te sfatuieste si Linda Hlivka, co-autor al cartii „Stress Eater Diet”.

In cazul in care te afli acasa si tocmai ai fost disponibilizat, ai grija sa nu mananci in fata televizorului sau calculatorului, te sfatuieste Leslie Seppinni, psiholog din Beverly Hills. „Ia masa acolo unde obisnuiesti sa faci asta si doar la orele potrivite”.

Nu este bine sa faci din mancare un „obicei social”, mai spune Seppinni. Te poti intalni cu prietenii intr-un parc sau puteti merge impreuna la film ori chiar la sala.

Daca tot te plictisesti si ai vrea sa rontai ceva, incearca niste morcovi, te sfatuieste Linda Hlivka. Incearca sa scoti din alimentatie ingredientele nesanatoase, inlocuindu-le cu unele aflate la polul opus.

In cazul in care simti ca esti in pericol sa cedezi si o criza de „ceva dulce” se apropie, respira rar. Potrivit Lindei Hlivka, indata ce respiratia ta devine mai rara, presiunea arteriala va scadea, iar productia de hormoni ai stresului va fi mai mica.

Nu te priva de toate lucrurile care iti plac. O lingurita de inghetata, din cand in cand, poate fi raspunsul la starea ta de agitatie, explica Martin Binks.

Written by 

One thought on “Stresul te poate ingrasa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *