Ceaiul de hibiscus, bun pentru cei care sufera de maladii renale

Unul dintre cele mai gustoase ceaiuri este cel obtinut din florile de hibiscus. Care2.com scrie ca aceasta planta, denumita si „Hibiscus Sabdariffa” este una dintre cele care pot sa ofere o aroma delicioasa, asemanatoare afinelor, cu un parfum autentic.

Aceasta planta are culoarea rosie, ca urmare a polizaharidelor acide si flavonoidelor pe care le contine. Potrivit expertilor in nutritie, acest ceai este foarte indicat pentru consum deoarece s-a dovedit ca poate diminua tensiunea arteriala, in cazul celor care au probleme cu afectiunile cardiace.

Ceai hibiscus
Ceai hibiscus

In plus, acest ceai este recomandat si celor care sufera de afectiunii circulatorii. O cercetare realizata in America, la Universitatea din Ohio, arata faptul ca 3 cesti de ceai de hibiscus pe zi contribuie la diminuarea hipertensiunii celor care se confrunta cu risc sporit de atac de cord, dar si de atac cerebral si maladii renale.

Care2.com scrie ca hibiscusul poate combate cu succes raceala si poate intari sistemul imunitar al corpului, oferind protectie organismului contra atacurilor bacteriene.

Acest ceai este capabil sa majoreze puterea mecanismelor de aparare impotriva infectiilor, deoarece el contine antioxidanti precum acidul citric si acidul ascorbic, care ofera un bun suport pentru protejarea celulelor corpului.

Persoanele care au tensiunea arteriala mica si prezinta un nivel mic de estrogen trebuie sa evite consumul ceaiului de hibiscus!

Ceaiul de acest tip este util pentru prevenirea constipatiei si pentru a tine departe de tine infectiile urinare. Daca suferiti de cistita sau de retentie de apa in tesuturi, va trebui sa administrati acest ceai organismului sub forma de infuzie combinata, 4 cani pe zi.

Daca doriti sa scapati de kilograme si sa va pastrati corpul intr-o stare foarte buna, trebuie sa stiti ca acest ceai de hibiscus va poate ajuta sa slabiti! El functioneaza foarte bine in diminuarea greutatii, mai ales ca poate contine inhibatori de enzime care blocheaza productia de amilaze.

Specialistii sunt de parere ca amilaza poate distruge complexul de zaharuri si amidon din corp si poate diminua absorbtia carbohidratilor.

Cei care au tensiunea arteriala mica si un nivel mic de estrogen trebuie sa evite consumul ceaiului de hibiscus. El poate afecta gradul de concentrare, asa ca nu este bine sa il consumati atunci cand va aflati la volanul masinii voastre sau mergeti la un examen important.

In plus, este indicat sa nu consumul de ceai de hibiscus in timpul sarcinii, daca sunteti femeie sau daca alaptati deja micutul vostru! Evitati acest ceai si in cazul in care luati medicamente contra afectiunilor cancerigene, deoarece el poate avea efecte adverse in combinatie cu tratamentul.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *