Cat de benefic este sucul de noni

Fructul de noni provine dintr-un arbore care creste in Asia, mai precis in Polinezia. Copacul care da aceste fructe se numeste „Morinda citrifoliae„, iar expertii in nutritie spun ca sucul de noni poate sa actioneze cu succes contra afectiunilor cancerigen, artritei, obezitatii sau problemelor digestive.

Beneficii

Recent, studiile realizate la Universitatea din Beijing, China au demonstrat ca aceste fruct pot fi un remediu eficient si in diabet. Portalul Care2.com scrie ca fructul de noni poate intari sistemul imunitar, iar asta ajuta corpul sa-si mentina nivelul de insulina puternic. Cu toate ca, aceste fructe nu pot sa stopeze diabetul, ajuta la evitarea complicatiilor, pe termen lung.

Sucul de noni
Sucul de noni

Persoanele care sufera de aceasta afectiune pot utiliza sucul de noni impreuna cu o dieta sanatoasa si cu exercitii moderate, pentru a mentine nivelul de zahar din sange la o valoare sanatoasa.

Trebuie spus ca acest suc poate functiona in asa fel incat ofera corpului un depozit bogat de nutrienti si vitamine pentru cresterea rezistentei sistemului imunitar. Care2.com scrie ca fructele de noni ofera un bun poate sa ajute la stabilirea nivelului de glucoza din sange ca urmare a fibrelor insolubile dietetice pe care le contine.

Sursa citata mai anunta ca acest fruct este utilizat pentru tratamentul diferitelor afectiuni de peste 2000 de ani. Din anul 1993, odata cu izolarea substantelor active pe care le contine, este recunoscut si de medicina moderna.

Prin atestarea multiplelor calitati farmaceutice si para-farmaceutice ale fructului, s-a deschis calea consumului de preparate naturale pe baza de sirop sau macerat de Noni. Ca urmare a atestarii stiintifice a succeselor reputate pentru a trata diferite boli, a fost infiintat un institut international de cercetare dedicat calitatilor terapeutice unice ale acestui fruct din Asia.

Care2.com scrie ca acest insitutul se numeste International Noni Cummunication Council, avand sarcina studiului si marturiilor relative la tratamentele pe baza de Noni. Principalele substante active din Noni sunt 18 aminoacizi, vitamine, minerale, xeronina, proxeronina, scopoletina, damnacantalul.

Fructul de noni poate diminua trigliceridele si nivelul de colesterol!

Pentru un episod de soc diabetic, sucul de noni poate fi utilizat ca sa aduca zaharurile naturale in corpul uman. Specialistii asiatici sunt de parere ca pentru a putea fi obtinute rezultate foarte bune, este recomandat sa consumati circa 30 de grame de suc de noni de trei ori pe zi, inainte de mese.

Este bine sa puteti adauga si alte sucuri ca cel obtinut din portocale dimineata sau suc de afine, care sa fie consumat inainte de cina.

In plus, este necesar sa alegeti totdeauna sucuri naturale, fara un adaos de zahar, iar astfel, dupa ce veti amesteca sucul de noni cu alte sucuri, corpul se va obisnui cu acesta si vei putea sa profiti el. Multe persoane care au baut noni sub forma de suc, au observat dupa aceea ca se simt mai odihnite si mai pline de energie, arata studiile.

Trebuie sa mai stiti ca fructul de noni poate diminua trigliceridele si nivelul de colesterol si reprezinta un bun remediu pentru cei care vor sa scape de cateva kilograme.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *