Slabire cu apa inainte de masa

Chiar daca Internetul si in general, lumea online abunda in recomandari pentru diete, iata ca o noua cercetare a savantilor din Marea Britanie, publicata in revista „Obesity”, arata ca supraponderalii care isi umplu stomacul cu o jumatate de litru de apa inaintea mesei au sanse mai mari sa reduca din kilogramele acumulate.

Expertii au apelat la cativa suferinzi din cauza obezitatii din mai multe cabinete medicale din Anglia si i-au monitorizat timp de un an, conform Health24.com. Participantii au fost informati despre despre imbunatatirea stilului de viata si a regimului alimentar, dar si despre importanta sportului si a miscarii.

Slabire cu apa inainte de masa
Slabire cu apa inainte de masa

Acestia au fost divizati in 2 grupuri, unul-tinta in care membrii sai trebuiau sa isi umple stomacul cu 500 de mililitri de apa inaintea fiecarei mese si ceilalti, din grupul de control, care nu aveau voie sa consume niciun lichid inainte de masa.

Care a fost rezultatul?

Dupa trecerea intervalului de timp de un an, s-a observat ca persoanele supraponderale care au baut apa au obtinut o diminuare in greutate de circa 4,3 kg, in medie. In acelasi timp, membrii din grupul de control au avut parte de o pierdere in greutate aproape nesemnificativa, de numai 800 de grame.

Health24.com scrie ca apa plata a fost singura bautura recomandata participantilor, acestia neavand voie sa consume apa acidulata si sucuri.

Ingestia de apa inaintea meselor principale este bine sa fie asociata cu o dieta cat mai sanatoasa si cu miscare fizica zilnica!

Specialistii sustin ca faptul ca anumite persoane consuma apa ii ajuta sa mai piarda din greutate si sa-si atinga scopul, ceea ce ii motiveaza foarte mult. Potrivit expertilor de la Institutul National de Cercetare din Birmingham, un astfel de demers este unul simplu si destul de lejer de realizat zilnic.

Cu toate ca cercetarea nu a fost realizat pentru a explica modul in care apa poate oferi un bun suport in scopul diminuarii obezitatii, expertii in nutritie spun ca acest lucru se petrece deoarece apa creste temporar metabolismul. In plus, apa este foarte indicata in diete deoarece confera senzatia de satietate, asa incat cei care au probleme cu greutatea vor manca mai putin la fievcare masa.

Portalul Health24.com citeaza studiul britanic care arata ca apa are un rol foarte semnificativ pentru sanatatea noastra, aceasta avand functii precum:

  • mentinerea homeostaziei,
  • transportul de substante nutritive si oxigen catre celule,
  • reglarea temperaturii corpului,
  • dar si fiind in stare sa elimine toxinele din corpul uman.

Expertii nutritionisti din Birmingham spun ca ingestia de apa inaintea meselor principale este bine sa fie asociata cu o dieta cat mai sanatoasa si cu miscare fizica zilnica, asa incat in acest mod se poate slabi sanatos.

Cu toate acestea, specialistii va atrag atentia ca daca suferiti de insuficienta cardiaca sau renala, nu este recomandat consumul de apa inaintea meselor principale.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *