Litoterapia sau masajul cu pietre semi-pretioase

Masajul ne binedispune, ne aduce relaxare, ne poate energiza si chiar poate aduce o schimbare pozitiva in starea sanatatii noastre.

Masajul cu pietre semi-pretioase a devenit o moda in intreaga lume. Litoterapia sau cristaloterapia este de fapt o terapie care se bazeaza pe energia pietrelor pretioase sau semi-pretioase. Anumite minerale poseda o anumita energie, foarte eficace in tratarea durerilor.

Totusi, litoterapia nu reprezinta o noutate, iar puterea pietrelor i-a intrigat pe egipteni, chinezi, indieni si pe francezi.

Masajul cu pietre semi-pretioase
Masajul cu pietre semi-pretioase

Inca nu exista nici un studiu stiintific realizat pentru a masura eficacitatea reala a unei pietre, a unui mineral asupra sanatatii noastre. Unii specialisti vorbesc chiar despre un anumit efect placebo in efectuarea tehnicilor de masaj. Cu toate acestea, yoghinii din Asia considera ca pietrele si cristalele care sunt aplicate in anumite locuri ale corpului, denumite „chakras” sau centre ale energiei pot sa usureze anumite dureri ale organismului.

Unii specialisti sustin ca vibratiile electromagnetice ale pietrelor pretioase ar fi similare vibratiilor celulare ale corpului uman. Dar, daca vorbim despre energiile corpului, atunci putem foarte bine sa ne intoarcem la acupunctura.

Si totusi cum te pot ajuta pietrele?

Din vechime, mineralele sunt cunoscute drept catalizatori ai constiintei, care pot trata anumite probleme concrete. Expertii citati de Health24.com sustin ca pietrele nu pot in niciun caz sa trateze rapid nicio problema si nu functioneaza ca o amuleta, astfel incat ele sunt mai degraba un catalizator al schimbarii.

Nu exista pietre care iti poarta noroc, insa este clar ca exista pietre care iti fac bine, iar odata instalata starea de bine in corp, viata curge mai lejer. De fapt, pietrele nu duc singure la schimbare, ci lumineaza spiritul, insa trebuie ca fiecare dintre noi sa tina sau nu cont de calea care i se arata.

Conform litoterapeutilor, nu este nevoie de cunostinte speciale despre pietre, pentru a beneficia de actiunea acestora!

S-a observat ca atunci cand atingi o piatra, se deschid porii pielii, iar in functie de ce substante chimice are mineralul respectiv, anumite elemente pot patrunde in corp.

Al doilea nivel de actiune priveste energiile pe care corpul le schimba cu piatra, atunci cand aceasta este atinsa.

Pe de alta parte, unele pietre emana vibratii, care se pot propaga in corpul uman si din aceasta cauza se considera ca pietrele pot dizolva anumite blocaje. Trebuie spus ca mineralele sunt instrumente cuantice, insa o mica parte din eficienta lor nu este cuantificabila, deoarece intervine la un nivel la care constiinta nu ajunge.

Conform litoterapeutilor, nu este nevoie de cunostinte speciale despre pietre, pentru a beneficia de actiunea lor. Pietrele se aleg spontan, in functie de nevoile tale, insa trebuie sa alegi piatra care te atrage cel mai mult, caci corpul tau cunoaste cel mai bine de ce are nevoie.

In cazul in care ai posibilitatea, trebuie sa alegi o astfel de piatra dupa ce ai tinut-o in mana, deoarece organismul tau va sti sa o recunoasca pe cea care are cel mai bun efect. Pentru ca o piatra sa aiba efect asupra corpului, este recomandat ca aceasta sa cantareasca mai mult de 150 de grame.

Daca te intereseaza terapia cu pietre, trebuie spus ca este suficient sa tii o astfel de piatra in mana, cand esti acasa. Asa ca nu este nevoie sa meditezi, chiar daca pietrele reprezinta un excelent suport pentru meditatie. Ceea ce este foarte important este sa iti speli piatra inainte de a o folosi.

Litoterapia nu necesita pregatire si nici efort psihic, iar chiar daca ai incredere in efectele benefice al terapiei cu pietre, sau nu ai, tot beneficiezi de calitatile lor.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *