Cuprins articol:
Scleroza multipla sau scleroza in placi este una dintre cele mai cumplite afectiuni, iar in acest moment in lumea medicala este acceptat faptul ca nu exista un tratament cu adevarat eficient contra acesteia.
Care2.com scrie ca medicamentele conventionale pot incetini boala si pot ameliora simptomele, dar nu reusesc sa o stopeze si nu pot ajuta la recuperarea functiilor alterate. Pe de alta parte, terapiile naturale, in special gimnastica yoga, ajuta, se pare, la incetinirea bolii si chiar la restabilirea unor functii perturbate.
Iata cateva remedii naturiste pentru scleroza in placi.
Tinctura de traista-ciobanului
Tinctura de traista-ciobanului este foarte utila in acest sens. Va trebui sa spalati si apoi sa taiati o legatura din aceasta planta. Se va seza apoi intr-o sticla si se va turna deasupra rachiului de secara sau de fructe de 38-40 grade.
Va trebui sa o lasati circa 10 zile in soare sau in apropierea masinii de gatit. Este recomandat ca aceasta esenta sa fie folosita de 3 ori pe zi pentru a masa portiunile musculare bolnave.
Ceaiul de cretisoara
Si ceaiul de cretisoara este util, acesta trebuind sa fie administrat zilnic.
Se recomanda cate 4 cesti cu ceai pe zi, dar si 2 cesti cu salvie, luate inghititura cu inghititura pe parcursul intregii zile.
Sucul de macrisul-iepurelui
Expertii in fitoterapie sustin ca sucul de macrisul-iepurelui este foarte util in astfel de cazuri. Pentru a va prepara un amestec, va trebui sa il spalati si sa il presati in stare umeda prin storcatorul electric de uz casnic. Este bine sa luati in fiecare zi 6 ore consecutiv, din ceas in ceas, pana la 5 picaturi care sa fie diluate in ceai.
Si uleiul de sunatoare, musetel, cimbru are un efect favorabil in cazul acestei afectiuni, sustin specialistii.
Este foarte util sa efectuati bai complete de cimbru, care actioneaza asupra muschilor si tesuturilor din corp!
Va trebui ca peste florile culese sa se toarne ulei de masline presate la rece si sa fie lasate asa cam 10 zile la soare sau la loc calduros.
Trebuie spus ca florile culese in soare ale sunatoarei, musetelului si cozii-soricelului, se lasa la macerat. Aceste esente se frictioneaza sira spinarii, incheieturile si soldurile.
Baile de sezut
Se pot realiza de asemenea si bai de sezut cu varfuri de molid, sunatoare, musetel, salvie, coada-soricelului si coada-calului, findca toate aceste plante au un efect bun in paralizii.
Va trebui sa folositi circa 100 gr. de plante pentru o baie. Este bine ca plantele sa se lase peste noapte in apa rece, se incalzeste totul a doua zi si se toarna in apa de baie.
In plus, apa de baie este necesar sa acopere rinichii, iar durata baii sa fie de cel putin 20 minute. Aceasta apa de baie mai poate fi folosita de 2 ori, turnandu-se inapoi peste plante si incalzindu-se. In timpul unei saptamani ar trebui utilizata o singura specie de plante. Este foarte util sa efectuati bai complete de cimbru, care actioneaza asupra muschilor si tesuturilor. Nici baile complete de urzici, cu irigarea sangvina pe care o produc nu sunt de neglijat.
In aceste situatii va trebui sa folositi circa 200 grame de planta pentru o baie. Si aici se poate intrebuinta de 3 ori la rand aceeasi apa de baie, iar efectul se va face simtit dupa cateva astfel de bai.