Beneficiile rosiilor

Rosiile sunt unele dintre cele mai frecvent consumate legume, fie in stare cruda, fie fierte, prajite, zdrobite, facute piure sau sos. Desi lumea se refera la ele ca fiind legume, din punct de vedere botanic, rosiile sunt de fapt clasificate ca fructe si sunt una dintre cele mai bogate surse de vitamina C.

Din multitudinea de alimente si produse despre care se spune ca ajuta la slabit, se pare ca rosiile, desi dulci, se afla in centrul unei vieti cu putine calorii.

Beneficiile rosiilor
Beneficiile rosiilor

Beneficii

Chiar daca nu abunda in vitamine si minerale, rosiile sunt intr-adevar bogate in vitamina C. Acest antioxidant joaca un rol esential in mentinerea unui sistem imunitar sanatos. Tomatele contin, de asemenea, beta-caroten si alte cateva carotenoide care au propriile lor proprietati pentru prevenirea bolilor, in special impotriva bolilor cardiace si a cancerului. Unul dintre carotenoide, licopenul, poate ajuta la reducerea riscului de cancer de prostata. Tomatele ofera si o buna doza de potasiu, responsabil cu prevenirea posibilelor accidente vasculare cerebrale.

Cand cumparati rosii, cautati sa fie tari, cu o forma rotunda si sanatoasa si mai ales sa aiba parfumul specific. Ar trebui sa fie grele pentru dimensiunea lor si sa cedeze in cazul unei apasari usoare, dar nu trebuie sa fie prea moi. O greseala comuna este stocarea rosiilor in frigider. Temperatura rece strica gustul si textura unei rosii bune. De asemenea, nu le taiati inainte sa va puneti la masa, pentru ca odata taiate, aroma le dispare si incep sa se ofileasca.

De la o rosie primiti o aroma bogata cu foarte putine calorii. Continuati-va rutina de pierdere a greutatii cu o alimentatie sanatoasa si folositi din plin acest fruct delicios.

Valori nutritionale

calorii: 24
grasimi: 0 g
grasimi saturate: 0 g
colesterol: 0 mg
glucide: 5 g
proteine: 1 g
fibre dietetice: 1 g
sodiu: 6 mg
vitamina A: 1025 UI
vitamina C: 15 mg
potasiu: 292 mg
carotenoide: 3992 mcg

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *