Detoxifierea organismului cu ulei de peste

Savantii britanici din cadrul Universitatii Liverpool sustin ca au descoperit o substanta care poate sa previna si sa contracareze efectele dezastruoase ale mancarii procesate asupra creierului nostru. Aceasta substanta poate permite regenerarea celulelor nervoase.

Cercetatorii sustin ca dietele bogate in acizi Omega 3 ajuta creierul sa controleze mai bine acea parte responsabila de hranire, invatare si memorare. Iar cea mai buna sursa de acizi grasi Omega 3 este chiar uleiul de peste, anunta Health24.com.

Detoxifiere cu ulei de peste
Detoxifiere cu ulei de peste

Potrivit opiniei savantilor din Marea Britanie, daca veti consuma in mod excesiv de zaharuri rafinate si grasimi saturate care se gasesc in junk food, acest aspect poate cauza nu numai ingrasare, ci si dezechilibre la nivel mental.

Dr. Lucy Pickavance, expert al Institutului de Boli Cronice a Universitatii din Liverpool spune ca cercetarea sa arata faptul ca uleiul de peste joaca un rol esential in reversarea procesului distrugator declansat de mancarea nesanatoasa.

Savantii au mai aflat ca alimentele pline de grasime fac ca hormonii care sunt secretati de organismul uman imediat dupa o masa si care ne protejeaza neuronii sunt impiedicati sa ajunga la creier de catre trigliceride, un tip de grasime. Potrivit Health24.com, uleiul de peste in schimb, suprima actiunea trigliceridelor, restabilind echilibrul molecular.

Are uleiul de peste, pe langa beneficiile sale pentru sanatate, si o influenta negativa in privinta sanatatii?

Pe de alta parte, oamenii de stiinta din cadrul Fred Hutchinson Cancer Research Center din Seattle au realizat si ei un studiu care releva existenta unei conexiuni intre cancerul de prostata si consumul exagerat de acizi grasi omega 3.

Acesta se afla in pesti precum somon, rechin, pastrav si ton, cat si in capsulele de peste, precum cele din ficat de rechin, foarte populare pe piata. Expertii sustin ca luati in doze mari, acizii omega 3 produc stres oxidativ, care determina vatamarea ADN-ului, majorand riscul diverselor tipuri de cancer.

Testele care au fost efectuate pe circa 2.000 de barbati au concluzionat ca cei care consumau cantitati mari de peste si suplimente alimentare cu ulei de peste prezentau un risc cu 43% mai mare de a dezvolta cancer de prostata, fata de barbatii care consumau cantitati mici de peste gras.

Potrivit specialistilor, riscul de a dezvolta forma agresiva a cancerului de prostata era cu 71% mai mare, iar cel de a dezvolta forma non-agresiva a cancerului de prostata era cu 44 de procente mai mare.

S-a stabilit ca uleiul de peste, pe langa beneficiile incontenstabile pentru sanatate, ar putea avea o influenta negativa in privinta cancerului de prostata. De aceea, barbatilor le este recomandat sa faca in asa fel incat sa nu exagereze in consumul de pesti marini si capsule cu ulei de peste concentrat.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *