Tratarea bolilor de ficat cu aloe vera

Una dintre cele mai utile plante pentru tratarea ficatului bolnav este cea denumita aloe vera. Aceasta reprezinta o planta care are calitati vindecatoare.

Potrivit Care2.com, in scop terapeutic se folosesc plantele de 3-5 ani, cand au maximum de putere terapeutica.

Expertii spun despre ea ca reprezinta o planta eficienta in tratamentul bolilor de ficat prin cele doua substante active pe care le secreta. Este vorba despre latex, o substanta cu gust amar, care are efecte tonice hepatice, laxative, stimulente, dar si gelul, acesta avand un gust neutru, cu proprietati imunostimulatoare, stimulente ale proceselor de dezintoxicare.

Aloe Vera
Aloe Vera

Specialistii sustin ca aceasta cura cu aloe vera este eficienta in vindecarea hepatitelor virale de toate tipurile (A, B, C, D, E), atat in faza cronica, cat si acuta.

Aloe Vera – Mod de administrare

Ca si mod de administrare, aceasta planta se va consuma cruda si va trebui sa rupeti cate o bucata de frunza de o lungime egala cu dublul distantei degetului aratator, care se consuma pe stomacul gol – una dimineata si una seara.

Cura cu aloe vera este contraindicata in cazul diareei cronice sau acute!

Trebuie sa tineti cont de faptul ca aceasta frunza se va rupe, se va spala bine sub jet de apa rece, apoi se mananca imediat, mestecand foarte bine.

Pe de alta parte, frunza se recolteaza chiar in clipa cand urmeaza sa fie consumata, pentru ca altfel proprietatile ei se altereaza. In plus, specialistii spun ca durata minima a tratamentului este de circa 30 de zile, interval de timp in care aveti nevoie de 2-3 exemplare mature , care sa aiba varsta de peste 3 ani.

Expertii spun ca gelul de aloe este foarte instabil si are capacitatea de a se oxida imediat dupa preparare.

Acesta este foarte bine asimilat de organism prin acest mijloc de administrare. Care2.com mai scrie ca multe geluri de aloe vera care sunt provenite din import, sunt foarte costisitoare si contin in plus stabilizatori sintetici, mai ales benzoat de sodiu, care este daunator sanatatii.

Pe de alta parte, expertii sustin ca o reteta cu aloe macerata in vin si miere nu este recomandata, mai ales ca in intervalul macerarii sunt degradate foarte multe substante benefice.
Trebuie spus ca aceasta cura cu aloe vera este contraindicata in cazul diareei cronice sau acute.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *