Unul dintre cele mai folosite uleiuri este cel provenit de la fructul de cocos, care se foloseste in industria cosmetica, dar si in cea medicala. Totusi, expertii sunt de parere ca acest tip de ulei poate sa fie folosit si in timpul diminetii pentru tratarea placii bacteriene din gura.
Pe langa placa bacteriana acumulata in timpul noptii, care duce si la aparitia halenei, in cavitatea orala exista si o cantitate considerabila de toxine, care iti pot afecta sistemul digestiv si nu numai.
Potrivit opiniei specialistilor citati de portalul Health24.com, ca sa poata fi eliminate se poate utiliza o metoda simpla, care nu iti va consuma timp, pentru ca procedura despre care iti vom povesti poate fi pusa in practica in timp ce te pregatesti sa mergi la job.
Iata despre ce este vorba…
Trebuie sa stii ca dimineata, la trezire, inainte de a lua micul dejun, este bine sa pui intr-o lingura usor incalzita putin ulei de cocos solidificat si sa il lasi sa se topeasca.
Va trebui sa clatesti gura cu acest amestec timp de un sfert de ora, interval de timp in care vei observa ca lichidul isi dubleaza volumul, pentru ca favorizeaza secretia de saliva, eliminand astfel organismele daunatoare care si-au facut aparitia pe timpul noptii, potrivit sursei citate.
Imediat dupa ce te-ai clatit cu uleiul de cocos, este bine sa il arunci in toaleta, nu in chiuveta, pentru a putea evita resolidificarea lui pe tevile de la baie. Acest fapt ar putea cauza la un moment dat infundarea acestor tevi.
Halena de dimineata din gura ta va disparea, iar tenul tau va avea parte de un aspect frumos ca urmare a eliminarii toxinelor!
Imediat dupa aceea, este recomandat sa incalzesti putina apa, sa adaugi un praf de sare si sa iti clatesti gura bine, iar mai apoi sa te speli pe dinti asa cum faci de obicei. Specialistii spun ca in acest fel iti vei simti cavitatea bucala mai curata, scapand de placa bacteriana si de toxine.
Este bine ca sa repeti acest procedeu zilnic si vei putea observa, in scurta vreme, rezultatele uimitoare, precum: prevenirea cariilor sau ameliorarea afectiunilor gingivale si prevenirea parodontozei.
De asemenea, daca vei utiliza acest tip de ulei vei putea preveni diversele afectiuni cauzate de inflamatiile gingivale, care pot afecta inima, rinichii si intestinul si iti vei putea imbunatati starea de sanatate a cailor respiratorii, prin indepartarea mucusului.
In plus, halena de dimineata din gura ta va disparea, iar tenul tau va avea parte de un aspect frumos ca urmare a eliminarii toxinelor.
Expertii spun ca poti alege si un alt tip de ulei, cum ar fi cel de susan, dar este recomandat mai degraba sa iti indrepti atentia catre cel de cocos pentru ca acidul caprilic si cel lauric sunt cele care joaca un rol important in dezinfectarea cavitatii bucale.
Pe de alta parte, s-aobservat ca uleiul de cocos, spre deosebire de alte uleiuri, are rolul de a scadea nivelul colesterolului si al trigliceridelor. El are multe proprietati antibacteriene, antivirale, antifungice. In plus, uleiul de cocos poate majora imunitatea corpului uman si are si capacitatea de a regla activitatea glandei tiroide, dar are si o actiune benefica in sustinerea functionarii optime a creierului. Acidul lauric prezent in compozitia uleiului de cocos ajuta la tratarea ulcerului, aceasta substanta eliminand bacteria Helicobacter Pylori, responsabila de aceasta afectiune.
Health24.com mai scrie ca uleiul de cocos este foarte usor de asimilat si de metabolizat de catre organism, oferind foarte multa energie.
In anumite zone din Asia, in care se consuma foarte des ulei de cocos, oamenii nu au probleme cu greutatea, ceea ce inseamna ca acest ulei nu determina cresterea in greutate, ci sustine sanatatea corporala. Mai multe cercetari recente ale nutritionistilor situeaza uleiul de cocos printre alimentele care contribuie la diminuarea poftei de mancare.