Dieta lui Howard Hay sau importanta amidonului

Unul dintre nutritionistii cei mai cunoscuti este dr. William Howard Hay, cel care a pus bazele dietei omonime. Expertul afirma ca un om poate avea probleme de sanatate din cauza cresterii aciditatii in organism precum ar fi consumul excesiv de diferite feluri de carne, consumul in exces al carbohidratilor, alterarea reactiilor chimice care au loc in timpul digestiei sau constipatia.

Dieta lui Howard Hay
Dieta lui Howard Hay

Sfaturi de dieta

Specialistul spune ca pentru a avea parte de o dieta sanatoasa, este bine sa nu mancati amidon si zahar, cu proteine ​​si alimente acide, sau fructe la aceeasi masa. In plus, tineti cont de faptul ca legumele, fructele si salatele ar trebui sa fie baza dietei, iar consumul unor proteine, amidon si al grasimilor trebuie sa se faca in cantitati pe cat posibil mai mici.

Incearca sa te alimentezi cu cereale integrale si amidon neprelucrat, mai recomanda William Howard Hay. Trebuie sa faci tot posibilul sa eviti alimentele rafinate si procesate, mai ales faina alba si zaharul alb, si produsele care le contin, dar si grasimile prelucrate, cum ar fi margarina.

Trebuie sa respecti regula celor 4 ore de pauza intre mesele principale ale zilei, asa incat corpul tau sa proceseze cat mai bine nutrientii din alimente.

Expertul afirma ca multe lucruri negative cu sanatatea unui om se intampla deoarece digestia proteinelor se petrece in mediu acid si incepe in stomac. Imediat dupa ce proteinele ajung in stomac, expertul ne spune ca se activeaza pepsina, o enzima care ajuta la degradarea si digerarea proteinelor.

Motive pentru care nu ar trebui sa combinati proteine ​​si carbohidrati in timpul unei mese!

Amidonul sau zaharul perturba sau neutralizeaza aciditatea si astfel proteinele nu pot fi complet digerate. Teoria doctorului este ca digestia amidonului si a zaharului necesita un mediu alcalin si incepe in cavitatea orala, asa ca alimentele bogate in amidon trebuie mestecate bine, in caz contrar, intestinele nu vor putea continua digestia corect.

Pe de alta parte, digestia amidonului are loc in cea mai mare parte in intestinul subtire, sub actiunea a amilazei pancreatice. Carne si alte alimente care cresc productia de acid, inclusiv fructele acide, opresc digestia amidonului. Acesta este motivul pentru care nu ar trebui sa combinati proteine ​​si carbohidrati in timpul unei mese.

Specialistul mai recomanda ca sa incercati sa obtineti un raport adecvat intre alimentele alcaline si alimentele acide de 4 la 1 in timpul zilei: o masa proteina, o masa amidon si o masa in intregime alcalina.

Trebuie ca sa va alimentati cu 2-3 mese pe zi alcaline

In astfel de cazuri, alegeti o zi in care mancati doar fructe si legume. Acest lucru va va ajuta sa curatati organismul dumneavoastra de toxine foarte rapid si cat mai sigur!

Conform opiniei unanim acceptate, o dieta echilibrata in mod corespunzator consta in 20% alimente acide, iar 80% alcaline.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *