Dieta energizanta – ce contine si cum o tinem?

Dieta energizanta se afla printre numeroasele metode de slabit si este cea care are la baza alimente care te pot face mai energic pe toata durata zilei. Daca ai probleme cu somnul, nu te poti concentra si faci apel prea des la cafea ca sa iti maresti randamentul zilnic, este clar ca ai nevoie de o schimbare in alimentatia ta.

Expertii citati de Health24.com ne aduc la cunostinta cateva metode sanatoase pentru a ne oferi maximum de energie pe durata intregii zile. In plus, asa vom reusi sa slabim mult mai lejer si fara prea multe batai de cap!

Dieta energizanta
Dieta energizanta

Dieta energizanta – banane

Specialistii va recomanda sa mancati banane, deoarece aceste fructe ofera suport pentru majorarea nivelului de energie prin cele 3 zaharuri pe care le contine: fructoza, glucoza si sucroza.

Dieta energizanta – Ceai de Ginseng

Fa-ti un obicei si consuma ceai de Ginseng, acesta continand multi antioxidanti, avand capacitatea de a majora nivelul de energie, de a imbunatati memoria cat mai mult, precum si puterea de concentrare.

Dieta energizanta – Ciocolata neagra

De asemenea, este bine sa mananci zilnic ciocolata neagra, deoarece acest dulce este sanatos si iti poate reface doza de energie si te ajuta sa slabesti. Trebuie insa sa o consumi regulat, insa moderat.

Daca in timpul dupa amiezii ti se va face foame este bine sa consumi migdale, fructe uscate sau un iaurt!

Daca te simti slabit si fara energie este bine sa apelezi la o gustare formata din alune, caju si migdale. Aceste fructe sunt bogate in proteine, dar si in magneziu, iar acest mineral joaca un rol important in transformarea zaharului in energie.

Ca sa ai energie toata ziua si sa poti slabi eficient, va trebui sa bei cel putin 8 pahare de apa.

Specialistii ne anunta ca deshidratarea usoara a corpului uman poate sa incetineasca metabolismul si poate sa determine diminuarea nivelului de energie.

Daca vrei sa ai parte de un meniu plin de energie si sa ai un bun randament in fiecare zi trebuie sa ai la micul dejun multe fibre si proteine, deoarece aceasta prima masa a zilei este foarte importanta pentru un corp cat mai energic. Incearca sa consumi alimente cat mai bogate in fibre, proteine si carbohidrati. De pilda, poti manca o omleta cu branza degresata, sunca de curcan si legume proaspete sau iaurt, fructe si un pahar de suc proaspat de portocale.

In cazul pranzului, trebuie sa tii cont de faptul ca nivelul tau de energie incepe sa scada, iar acesta este necesar sa fie refacut in totalitate. De aceea, este indicat sa mananci un sandvis realizat din paine integrala si din carne de curcan la gratar, cu un pic de spanac si un fruct sau un sandvis cu pui, salata simpla de rosii si o portocala.

In cazul in care in timpul dupa amiezii ti se va face foame este bine sa consumi migdale, fructe uscate, o banana sau un iaurt.

Pentru masa de seara, trebuie sa tii cont de faptul ca aceasta este necesar sa fie cat mai usoara, mai ales ca seara metabolismul tau este mai lenes, asa ca in cazul in care vei manca alimente greu digerabile il vei pune la grea incercare.

Orienteaza-te catre un cartof copt cu un iaurt degresat si broccoli, apoi un mar, legume verzi gatite la abur si o para. Specialistii in nutritie va recomanda sa consumati un pahar de apa inainte de masa, mai ales ca asa veti manca mai putin. In plus, dimineata sau chiar si in timpul zilei beti o cana de apa fiarta cu o jumate lamaie stoarsa, care ajuta la detoxifierea organismului.

Puteti sa va preparati un amestec de miere, usturoi maruntit si otet de mere, toate in parti egale. Expertii spun ca de doua ori pe zi, puneti cate trei lingurite din amestec in apa si beti dupa fiecare masa. Urmati procedeul o luna, iar asta va va ajuta sa scadeti nivelul de colesterol din sange si ajuta la detoxifierea organismul, fapt ce se va observa in kilograme slabite.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *