De ce se ingrasa femeile

Datele statistice arata faptul ca femeile pana la varsta de 45 de ani tin cam 60 de cure de slabire, iar multe dintre acestea au drept factor cauzator prezenta sau absenta barbatilor in viata lor. Expertii spun ca, in cazul femeilor, greutatea lor corporala variaza deoarece este asociata cu starea de bine din relatia de cuplu sau chiar de lipsa partenerului.

De ce se ingrasa femeile
De ce se ingrasa femeile

Potrivit Care2.com, peste 50% dintre femei iau in greutate in timp ce sunt implicate in relatii cel putin satisfacatoare, daca nu chiar fericite, insa acelasi procent renunta adesea la fumat si descopera si tainele maternitatii.

Lipsa unui partener stabil contribuie uneori la diminuarea in greutate, cercetarea mentionata aratand ca circa 2,7 din 10 femei slabesc in timp ce trec printr-o despartire. Potrivit nutritionistilor, o femeie are mai multe sanse sa piarda din greutate decat sa se ingrase, daca se desparte de partenerul sau.

Obiceiurile alimentare influenteaza starea de spirit, iar perioadele prin care o femeie trece prin viata aceste obiceiuri nutritionale, asa ca si greutatea corporala are de suferit sau de castigat.

Cand o femeie este implinita in relatie, joggingul in parc este inlocuit cu trandavitul in doi si ingerarea unor alimente nu tocmai sanatoase, spun nutritionistii. Expertii vorbesc despre doua topuri care arata cand se ingrasa cel mai des femeile si cand acestea slabesc.

27% dintre partipantele la studiu au afirmat ca au slabit din cauza despartirii de iubit!

De pilda, femeile se ingrasa in proportie de 46% in relatiile de cuplu fericite, in intervalul de dupa nastere – 30%, din cauza unor relații esuate de cuplu, 28%, din cauza problemelor de la job – 27%, daca sunt casatorite, 15%, ca urmare a faptului ca sunt celibatare – 14%, in urma unei despartiri, 12%, precum si ca urmare a unei sarcini timpuri, in cazul a 8% dintre acestea.

Pe de alta parte printre factorii care influenteaza slabitul femeilor se afla despartirile, celibatul si locul de munca.

De pilda, 27% dintre partipantele la studiu au afirmat ca au slabit din cauza unei despartiri de iubit, 24% – din cauza celibatului, 21% ca urmare a unor relatii nefericite, circa 19% din cauza aparitiei unui nou partener de cuplu, circa 17% – ca urmare a dificultatilor jobului si doar 17% din cauza ca s-au casatorit recent.

Specialistii sustin ca ceea ce leaga oscilatiile de greutate, fie ca vorbim de ingrasat sau de slabit in urma unei despartiri sau a nuntii proprii, este chiar barbatul, a carui absenta poate influenta felul in care arata o femeie.

Expertii spun insa ca depinde de fiecare femeie in parte de cat si cum va manca anumite alimente si ce fel de stil de viata va avea in viitor, respectiv daca va reusi sa se mentina slaba sau se va ingrasa din cauza unor probleme aparute in viata ei.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *