Dieta de primavara si beneficiile ei

Dieta de primavara se bazeaza, in principal, pe Legumele si fructele de sezon care sunt cea mai buna alegere cand vine vorba de o refacere a tonusului dupa lunile reci. Prin continutul lor ridicat de vitamine si minerale, acestea refac rezervele de antioxidanti ale organismului tau si iti intaresca sistemul imunitar. In plus, te vor feri si de ametelile si durerile de cap pe care fiecare dintre noi le simtim odata cu venirea primaverii.

Acestea nu sunt decat cateva din beneficiile unei diete de primavara. Pentru a te convinge de calitatile acestui regim, iata alte 7 avantaje:

Dieta de primavara
Dieta de primavara

Dieta de primavara: purificarea organismului

Alege spanacul. Consumul de spanac ajuta la purificarea intregului sistem digestiv, de aceea mai este numit si „matura” cailor digestive. Spanacul crud este ideal, dar nu orice tip de spanac. Alege-l pe cel mic, abia crescut, cu frunze foarte proaspete si fragede. Il gasesti la orice hipermarket, deja ambalat si curatat. Este delicios in salate, alaturi de rosii, branza si piept de pui, de exemplu.

Dieta de primavara: legume alb-verzi

Primavara este sezonul in care gasesti orice leguma doresti, praz, sparanghel, dovlecei, telina. Toate acestea sunt sarace in calorii, dar foarte bogate in fibre. Consuma-le proaspete, in salate, pe gratar sau gatite la aburi. In felul acesta isi vor pastra toate elementele nutritive.

Dieta de primavara: alimente cu vitamina A

Sporeste-ti aportul de vitamina A, consumand fructe si legume. Vitamina A este esentiala pentru piele si o gasesti nu numai in morcovi, ci si in ardei, broccoli sau rosii. Aceasta previne imbatranirea si ajuta la elasticitatea si stralucirea pielii

Dieta de primavara: Renunta la gatit

Alege, pentru o perioada, fructe si legume proaspete. Daca vei incerca sa mananci cateva zile numai alimente negatite, vei observa diferenta. In primul rand vei economisi timp, pentru ca prepararea unei salate dureaza mult mai putin decat gatitul unui fel de mancare. Apoi, vei vedea ca digestia ta va fi mai rapida si vei avea o stare generala de bine si mai multa energie.

Dieta de primavara: grapefruit

Consumul de grapefruit este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru organismul tau. De ce? Pentru ca acesta contine vitamina A, vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, C si o multime de minerale: calciu, fosfor, sodiu, potasiu sau magneziu.

Asadar, grapefruitul este un elixir de sanatate pe care ar fi bine sa il consumi macar o data la doua zile

Dieta de primavara: enzime

Nu uita de enzimele benefice organismului tau. Si de data aceasta tot salata ne vine in ajutor. Otetul pe care il folosesti la salata trebuie sa aiba si el o serie de proprietati benefice organismului. Tocmai de aceea, opteaza pentru otetul de mere cu miere, pentru ca ajuta digestia si contribuie la starea ta de sanatate.

Dieta de primavara: apa

Apa are 0 calorii ceea ce inseamna ca asupra organismului tau va avea numai efecte pozitive. Mai exact, apa are efect de drenaj asupra tesuturilor si te scapa de toxinele din organism. Bea multa apa, cel putin 2 L zilnic, daca vrei sa slabesti si sa te simti bine.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *