Dieta cu conopida – 3 kg pe saptamana

Conopida, la fel ca si varza, este un aliment ideal pentru o cura de slabire. Continutul bogat de potasiu, fibre, vitamine si minerale, face din conopida pe langa un aliment extrem de important si un aliat impotriva grasimilor. Fiind saraca in calorii, este indicata in foarte multe diete de slabire si chiar este subiectul principal in urmatoarea dieta.

Dieta cu conopida
Dieta cu conopida

Cat dureaza

Durata dietei cu conopida este de 7 zile si te ajuta sa slabesti pana la 3 kg. Dieta cu conopida este una extrem de dificila, deoarece presupune consumul de conopida in proportie de 90%.

Dieta cu conopida – Cum se prepara

Pentru inceput, se spala si se desface in bucatele. Acestea se fierb in aburi si se lasa cat de cat crocante, pentru a pastra cat mai multe substante vitale.

Exista 3 variante in care se poate consuma:

  1. Buchetelele de conopida se consuma cu putina branza uscata, rasa peste ele;
  2. Buchetelele se pot manca cu un sos din iaurt degresat si sos de soia. Acestea pot fi condimentate cu marar si patrunjel proaspete. Aceste verdeturi, pe langa gust, ofera si numeroase vitamine care iti imbunatatesc metabolismul. Este interzis sa adaugi sare.
  3. Cea de-a 3-a varianta de conopida este cu buchetelele stropite cu suc de lamaie si ulei de masline. Peste se adauga patrunjel si marar verde.

Cele 3 retete se mananca intreaga saptamana, dimineata la pranz si seara. Este indicat sa se imparta mesele in 6 pe zi, in care sa se manance cantitati mai mici de conopida.

Reguli in dieta cu conopida

  • Trebuie sa bei intre 2 si 3 litri de apa sau ceai pe zi. De asemenea, trebuie sa faci multa miscare.
  • Dupa ce se incheie dieta, este indicat sa continui cu o alimentatie cat mai sanatoasa. Nu ai voie sa mananci prajeli sau sa bei sucuri si alcool si este indicat sa mananci cat mai multe legume fierte si paine integrale;
  • Dieta o poti repeta, insa nu mai mult de o data pe luna.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *