Dieta cu ciocolata si vin

In general, dietele sunt bazate pe restrictii alimentare si inlatura tot ce inseamna dulce sau alcool din meniul zilnic. Roger Corder, un expert britanic in diete, nu a fost de acord cu asta si a reusit sa puna pe picioare o dieta in care poti manca zilnic ciocolata si bea un pahar de vin.

Dieta cu ciocolata si vin a fost un real succes si a fost adoptata de foarte multe vedete de la Hollywood, inclusiv Penelope Cruz.

Ceea ce face aceasta dieta de luat in seama, este faptul ca atat ciocolata neagra cat si vinul au numeroase proprietati benefice corpului.

Dieta cu ciocolata si vin
Dieta cu ciocolata si vin

Ciocolata

Ciocolata este un adevarat antidepresiv care previne bolile de inima, protejeaza ficatul si contine numerosi antioxidanti. Aceasta ajuta chiar la arderea caloriilor, datorita continutului de teobromina. Cu toate astea, consumul ei in cantitati mari ingrasa, deoarece are 500 de calorii la 100 de grame. Un alt efect excelent al ciocolatei, este cel antirid, protejand pielea de razele ultraviolete.

Vinul

Vinul este si el foarte bogat in antioxidanti, ducand la scaderea riscului de atac de cord. Acesta mai ajuta si la prevenirea cancerului sau subtierea sangelui pentru o circulatie mult mai naturala.

Dieta cu ciocolata si vin – Meniu

Dieta cu vin si ciocolata presupune consumul a maxim 150 de mililitri de vin rosu pe zi si a maxim 30 de grame de ciocolata neagra.

Acestea, trebuie combinate cu o dieta mediteraneeana, formata din legume si fructe proaspete, peste, fructe de mare si cereale integrale. Dieta promite o slabire de pana la 2 kg in 7 zile.

Dieta cu ciocolata si vin – Reguli

Pentru a avea eficienta maxima, este foarte important sa respecti cateva reguli in dieta cu ciocolata si vin:

  1. In primul rand, sa nu inlocuiesti vinul rosu cu vinul alb. Nu au aceleasi efecte si o astfel de inlocuire ar duce la un esec in ceea ce priveste dieta;
  2. Daca nu iti place vinul, il poti inlocui cu suc de grepfruit rosu;
  3. Renunta la tot ce inseamna prajeli, dulciuri si bauturi carbogazoase! De asemenea, nu trebuie sa bei sub nicio forma alt tip de alcool, in afara de vinul rosu;
  4. Savureaza mancarea si mananca la ore fixe!

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *