Metode eficiente de detoxifiere a plamanilor

Plamanii au o importanta majora pentru corpul uman deoarece prin acestia se efectueaza schimbul de oxigen si bioxid de carbon intre organism si mediu, intre acesta si sangele care transporta oxigenul spre organele interne. Prin plamani este evacuat bioxidul de carbon preluat de sangele din tesuturi. Toxinele expun plamanii la boli degenerative, de aceea este foarte important sa avem plamani sanatosi, oxigenati.

Detoxifierea plamanilor
Detoxifierea plamanilor

Utilizarea ghimbirului

Expertii sustin ca ghimbirul este una dintre plantele eficiente in curatarea plamanilor, daca se va consuma intern cat si extern. Ceaiul de radacina de ghimbir amestecat cu lamaie ajuta la imbunatatirea respiratiei si incurajeaza eliminarea toxinelor din tractul respirator.

Daca vreti sa va detoxifiati plamanii, puteti incerca si o baie detoxifianta cu pudra de ghimbir, de care insa va trebui sa va bucurati cel putin douazeci de minute. Ea are rolul de a va deschide porii si va face sa transpirati, ceea ce va duce la eliminarea toxinelor.

Este indicat sa consumi o bucata mica de ghimbir la fiecare masa, iar aceasta va imbunatati nu numai digestia, dar va ajuta si la purificarea corpului.

Trebuie spus ca plamanii furnizeaza oxigen la nivel celular, acorda suport pentru detoxifierea intregului corp si te pot vindeca in cazul in care functioneaza eficient. Purificarea plamanilor implica initial eliminarea din corp a toxinelor care pot afecta functionarea organismului si plamanilor.

Detoxifierea are un rol important, deoarece numarul mare de agenti poluanti cu care avem de-a face zilnic ingreuneaza activitatea de detoxifiere a corpului, fapt care, la randul sau, duce la vulnerabilitate crescuta la boli si dezechilibre hormonale.

Specialistii spun ca toate toxinele trebuie procesate de corp, trecand prin calea purificatoare a ficatului tau, iar datorita acestui fapt, ficatul trebuie sa fie prioritar atunci cand vine vorba de orice activitate voluntara de purificare. Imbunatatirea functiei plamanilor poate determina detoxifierea ficatului si are ca rezultat o stare generala de sanatate mai buna.

Detoxifierea cu struguri

Printre cele mai eficiente metode de detofixiere pulmonara se afla si detoxifierea cu struguri, care a fost promovata de medicul Elson Hass in lucrarea sa “Staying Healthy with the Seasons”. Medicul recomanda un program de curatare a plamanilor pe baza de struguri.

In acest sens este bine sa beti suc proaspat de struguri timp de cinci-sapte zile, sau mancati o cantitate mai mare de struguri cruzi zilnic timp de tot atatea zile.

Totusi, puteti bea un pahar de limonada in fiecare zi pentru a echilibra aromele si gustul in cazul in care cel al strugurilor este prea dulce. Este bine sa luati o lingurita de ulei de masline de doua ori pe zi si beti ceai laxativ dimineata si seara pentru a mentine intestinele active. Sucul de struguri actioneaza ca un tonifiant pentru plamanii tai, ajutand la detoxifierea acestora.

Alte solutii naturale de detoxifiere a plamanilor

Trebuie sa stiti ca exista si cateva remedii din natura, care pot vindeca infectii, detoxifia plamanii si chiar vindeca anumite leziuni ale acestora. Homeopatii sustin ca plante precum podbalul, cimbrul, lobelia si salvia sunt printre cele mai eficiente plante medicinale.

Aceste plante ajuta corpul sa scape de toxine, avand un rol expectorant si imbunatatind functionarea plamanilor. Puteti sa va faceti ceai cu aceste plante sau folositi un vaporizator pentru a obtine maximul de beneficii.

Metoda de respiratie purificatoare

Exista si o metoda de respiratie purificatoare, promovata de B.K.S. Iyengar. Este vorba despre „pranayama” sau exercitiile de respiratie. Acestea sunt utile deoarece ajuta la mentinerea sanatatii plamanilor marind fluxul de sange catre acestia.

B.K.S. Iynegar sustine ca exercitiile de respiratie pranica pot sa antreneze plamanii, insanatosindu-i si ajutandu-ne sa avem o viata mai sanatoasa.

Expertul a recomandat exercitiile care implicau utilizarea respiratiei deoarece acestea aduc beneficii plamanilor. Puteti incerca exercitii de a va tine respiratia timp de doua-trei secunde si expirand mai apoi aerul cu putere. In asa fel, veti da voie diafragmei sa coboare mentinandu-va muschii abdomenului relaxati. Exercitiul este indicta deoarece abdomenul va creste in volum pe masura ce diafragma coboara, lasand mai mult loc plamanilor care se vor putea umple cu mai mult aer, spune specialistul mentionat.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *