Noul test de sange care iti arata cat vei trai

Exista cercetatori care sunt preocupati sa afle date despre cat de mult va trai un om si ce fel de boli va avea parte acesta de-a lungul vietii sale. Savantii din cadrul King College din Londra au reusit, in urma unor cercetari ample, sa afle ce fel de „amprenta” chimica se gaseste in sange. Prin intermediul ei, pot sa estimeze care va fi durata de viata a unui om si de ce fel de boli va suferi acesta in timpul vietii.

Test de sange pentru imbatranire
Test de sange pentru imbatranire

Potrivit datelor publicate de Care2.com, expertii britanici sustin ca acest test de sange revolutionar va putea spune cat de repede imbatranim. In plus, exista sanse mari ca noua descoperire stiintifica sa deschida calea catre noi tratamente specifice varstei oamenilor.

Medicii englezi mai afirma ca aceasta amprenta din sange descoperita de curand poate oferi si indicii despre sanatatea unui copil si rata de imbatranire a oamenilor.

Prin aceasta descoperire, se va putea efectua la nasterea unui copil un test care va putea oferi date concrete medicilor si ii va ajuta pe acestia sa fie mult mai eficienti pentru a stopa problemele bolilor aparute la batranete.

Cum au decurs cercetarile

Savantii au anuntat ca au descoperit circa 22 de metaboliti, respectiv niste molecule mici legate de metabolism, care pot fi niste indicatori utili care ne vor arata la ce sa ne asteptam odata cu avansarea in varsta.

De asemenea, expertii mai sustin ca o cauza destul de importanta pentru felul in care vor imbatrani anumiti oameni este data de greutatea de la nastere, aceasta fiind un indicator important ce va determina o imbatranire sanatoasa.

Expertii au cunoscut de mult timp ca greutatea unei persoane din momentul nasterii este un factor important de sanatate la varsta medie si la batranete, iar cei care au avut o greutate mica la nastere vor fi mai sensibili la batranete.

Potrivit sursei citate, imbatranirea umana reprezinta un proces influentat de factorii genetici, de stilul de viata si de mediu, dar genele pot explica doar o parte din drumul vietii.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *