De ce se imbolnavesc mai greu oamenii frumosi?

Frumusetea nu este numai un punct de atractivitate al unei persoane, ci are toate sansele sa protejeze un barbat sau o femeie mai atragatoare fata de o persoana mai putin draguta.

In urma unor studii care au fost realizate in SUA in cadrul Universitatii din Cincinnati s-a ajuns la concluzia ca frumusetea sau gradul de atractivitate al oamenilor poate fi apreciat drept un indicator al starii de sanatate, anunta BBC.

Frumusetea si sanatatea
Frumusetea si sanatatea

Cei care sunt mai atragatori din punct de vedere fizic au sanse mai mici sa sufere din cauza astmului, a hipertensiunii si a altor afectiuni. Aceasta este concluzia la care au ajuns specialistii din cadrul Universitatii din Cincinnati, care au analizat aproximativ 15.000 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 24 si 35 de ani.

Studiul s-a derulat pe o perioada de 15 ani, iar cei care au luat parte la cercetare au fost pusi in situatia de a raspunde unor chestionare referitoare la stilul lor de viata si bolile din cauza carora au suferit de-a lungul testelor.

Cu cat scade predispozitia pentru anumite boli la o persoana mai atragatoare?

Expertii au constatat ca exista o conexiune directa intre aspectul fizic si o serie de probleme de sanatate. Potrivit afirmatiilor specialistilor din SUA, daca gradul de atractivitate al unei femei sau al unui barbat este mai mare, atunci riscul lor de a suferi de diverse boli este mai diminuat.

Frumusetea si afectiunile barbatilor

BBC anunta ca barbatii frumosi prezinta un risc cu 13% mai mic de a avea colesterolul nociv majorat, cu 20% mai mic de a face hipertensiune, cu 15% mai mic de a suferi din cauza unor stari depresive. In plus, acestia sunt cu 23 de procente mai putin predispusi sa fie diagnosticati cu ADHD.

Frumusetea si afectiunile femeilor

In contextul cercetarii, expertii au mai constatat ca si femeile atragatoare sunt protejate cu 21% de hipertensiune, cu 22% de diabet, cu 12% de astm, cu 17% de depresie, precum si cu 18 procente fata de ADHD in raport cu reprezentantele mai putin dragute ale acestui sex.

Sursa citata mai scrie ca atat femeile cat si barbatii foarte atragatori au o stare de sanatate buna si lipsesc mai putin de la serviciu din motive medicale. Potrivit specialistilor americani, aceste persoane sunt mai ferite de diferite afectiuni cronice si de tulburarile psihice.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *