Damiana, planta tropicala care creste dorinta sexuala

Una dintre plantele medicinale care au efecte pozitive asupra sanatatii corpului uman este damiana, o planta care este originara din zona tropicala si din partea de nord a Marii Caraibilor.

Damiana planta
Damiana planta

Ce contine damiana

Aceasta planta are frunzele colorate in verde, seamana la miros cu musetelul, iar florile sunt de culoare galbena, fiind foarte parfumate. Potrivit fitoterapeutilor, printre componentele chimice ale plantei se afla mai multe taninuri, rasini, guma, alcaloizi, flavonide, ulei volatil, damianina, dar si beta-sisterol. Specialistii sustin ca aceasta planta tropicala are proprietati afrodisiace, stimuleaza secretia de testosteron, este un bun antidepresiv, dar si un bun diuretic.

Pentru mentinerea sanatatii, in fitoterapie se folosesc frunzele si tulpinile, care se recolteaza vara, in timpul infloririi. In tarile din America de Sud se foloseste pentru a se produce lichior traditional.

Afectiuni tratate cu damiana

Planta de damiana se poate folosi in cazul in care aveti probleme cu hipoactivitatea sexuala, dereglari ale menstruatiei, probleme digestive, epuizare nervoasa, stari de anxietate, constipatie, ejaculare precoce, diabet, dizenterie, migrene. Damiana se poate utiliza sub forma de extract lichid, tinctura sau tablete.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *