Factorii declansatori ai unui anevrism cerebral

Oamenii de stiinta au reusit sa stabileasca care sunt cele mai importante elemente care pot declansa o ruptura de anevrism in creier, anunta BBC.

Savantii olandezi de la Utrecht Stroke Center au derulat o cercetare pe circa 250 persoane care au suferit rupturi de anevrism, aflate la originea unor hemoragii subarahnoidiene, si care au avut potentiale consecinte fatale.

Anevrism cerebral
Anevrism cerebral

Expertii i-au rugat pe pacienti sau pe prietenii acestora, care au fost prezenti in clipa producerii accidentului cerebral sa-si aminteasca evenimentele care au avut loc inainte de a se produce ruptura de anevrism.

Specialistii i-au pus pe acestia sa aleaga dintr-un chestionar dintre 30 de potentiale elemente declansatoare si au observat chestiuni interesante.

Sexul si cafeaua, printre factorii care declanseaza un anevrism

Oamenii de stiinta din Olanda au descoperit ca printre factorii de risc major se afla consumul de cafea, sexul, suflatul nasului, teama si furia. In general, expertii sunt de parere ca acestea ar trebui evitate sau tinute sub control pentru a micosra riscul aparitiei unui anevrism cerebral.

Specialistii explica prin faptul ca aceste expuneri ar provoca o scurta, dar puternica crestere a presiunii arteriale, care poate declansa ruptura de anevrism in creier.

Acestia considera ca aceste informatii ar putea constitui puncte de referinta pentru cei care au suferit un anevrism, in scopul prevenirii hemoragiilor subarahnoidiene.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *