Cat costa si cum functioneaza o retina artficiala?

Persoanele care si-au pierdut vederea au acum o sansa in plus sa vada. Oamenii de stiinta din cadrul unei universitati din SUA, cea din Ohio, au reusit sa vina in sprijinul celor care au probleme deoarece si-au pierdut vederea.

Expertii au pus bazele unei retine artificiale care are capacitatea de a reda partial vederea persoanelor care au orbit din cauza unor boli degenerative. Potrivit datelor publicate de BBC, retina artificiala este produsa de o companie americana.

Cat costa retina artificiala?

Retina artificiala
Retina artificiala

Aceasta retina electronica va fi vanduta pe piata europeana la un pret de 100.000 de dolari, fiind formata dintr-o pereche de ochelari cu o camera video, care transmite imagini unui nod de procesare.

Imaginea oferita orbilor va fi de numai 60 de pixeli, dar acestia vor putea deosebi obiectele din jurul lor

Conform specialistilor, prin intermediul acestui nod de procesare, imaginile sunt transformate in impulsuri electrice. Aceste impulsuri ajung la randul lor la o matrice de electrozi implantati in retina persoanei care sufera din cauza orbirii.

Referitor la rezolutia imaginii, trebuie spus ca aceasta este de numai 60 de pixeli. Spre comparatie, imaginea vazuta de un ochi sanatos prezinta o rezolutie de cateva zeci de milioane de pixeli. Desi aceasta imagine oferita celor care nu vad nu va fi foarte clara, totusi retina artificiala va oferi suport persoanelor care si-au pierdut vederea.

Aceste persoane vor avea ocazia sa deosebeasca formele obiectelor si vor putea face diferenta intre razele de lumina si intuneric.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *