Ce rol eficient poate juca pielea moarta pentru sanatatea ta?

Expertii au observat, in urma efectuarii unor teste, ca pielea moarta, cea care se exfoliaza in fiecare zi, are capacitatea de a furniza mai multe beneficii corpului uman. Potrivit BBC, un studiu publicat recent in revista institutiei American Chemical Society, „Environmental Science & Technology” indica faptul ca uleiurile naturale secretate pentru a proteja pielea diminueaza poluarea din apartamente si case.

Pielea moarta - rol
Pielea moarta - rol

Specialistii din SUA au incercat sa dea o explicatie pentru procesul care poate duce la aceasta descoperire. S-a constatat ca oamenii sufera un proces de exfoliere naturala la fiecare 2-4 saptamani.

Specialistii sustin ca aceste mici particule contin uleiuri naturale, colesterol si compusi organici si reprezinta, de fapt, praful de pe mobila din case.

Mai mult de 50% din nivelul de ozon dintr-o camera a fost eliminat datorita reactiei cu particulele de piele, par sau imbracaminte

Initial, expertii au aratat ca acesti compusi organici au un rol important in diminuarea nivelului de ozon, acesta fiind un poluant atmosferic care rezulta din procesele fotochimice ce au loc in atmosfera joasa si care poate cauza iritatii ochilor, nasului si gatului.

Celulele moarte joaca un rol important in procesul de oxidare din cadrul spatiilor locuibile. De asemenea, peste 50% din nivelul de ozon dintr-o incapere a fost eliminat ca urmare a reactiei cu particulele de piele, par sau materiale de imbracaminte.

Oamenii de stiinta au analizat mostre de praf din peste 500 de dormitoare de copii din SUA cu varste in 3 si 5 ani.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *