Cu cat va scurteaza viata supraponderalitatea?

Unul dintre flagelurile care omoara anual multi oameni este obezitatea. Ultimele studii arata faptul ca obezitatea ar putea sa scurteze viata unui om cu pana la 8 ani. O echipa de savanti de la Universitatea McGill din Montreal a publicat in revista The Lancet Diabetes & Endocrinology un studiu despre rezultatul unei modelari matematice, care se axa pe o baza de date din SUA, care se refera la informatiile a unor adulti din zona.

Obezitatea si speranta de viata
Obezitatea si speranta de viata

Acestia au varsta cuprinsa intre 20 si 79 de ani. Potrivit savantilor, cu cat o persoana este obeza din tinerete, cu atat se majoreaza sansele ca sanatatea sa aiba de suferit.

Cercetarea mai indica faptul ca obezitatea este asociata cu un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, dar si diabet.

Cei obezi pierd pana la 3 ani din speranta de viata, iar persoanele care sufera de obezitate severa pot pierde intre 1 si 8 ani ca urmare a dificultatilor create de supraponderalitate.

Cazurile de obezitate s-au dublat din 1980 incoace

Specialistii din Canada mai anunta ca cea mai importanta diminuare a sperantei de viata la obezi a fost inregistrata la tinerii cu varste cuprinse intre 20 si 29 de ani. In plus, la cei care sufera de obezitate severa, intervalul de timp trait intr-o stare de sanatate buna se poate reduce cu pana la circa 19 ani.

Conform unui raport apartinand Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cazurile de obezitate au crescut cu 200% din anii ’80. Aceasta afectiune se repercuteaza asupra a circa 1,4 miliarde de oameni cu varsta de peste 20 ani, arata OMS.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *