Ce probleme noi mai poate aduce schizofrenia

Schizofrenia reprezinta o afectiune care face probleme multor oameni la ora actuala in intreaga lume. O cercetare a permis identificarea a peste o suta de mutatii genetice asociate cu riscul dezvoltarii schizofreniei.

Schizofrenia
Schizofrenia

Expertii sunt de parere ca prin intermediul acestui studiu se pot intelege mai bine care sunt cauzele importante ale acestei afectiuni si cum se poate trata mai usor.

Cercetarea a fost realizata in Europa de o echipa internationala de geneticieni si a vizat peste 150.000 de persoane, dintre care aproape 37.000 de pacienti. In context, savantii au prelevat circa 80.000 de mostre si au descoperit 128 de mutatii genetice independente, dintre acestea 83 fiind apreciate drept mutatii noi.

De ce sunt responsabile aceste mutatii genetice?

O parte dintre aceste mutatii, spun cercetatorii, si-ar putea aduce o contributie importanta la predispozitia oamenilor la aceasta boala. Health.com anunta ca o mare parte a acestor variatii se refera la gene implicate in procesul de transmitere a informatiilor intre neuroni, dar si in functiile esentiale pentru memorie si invatare.

Specialistii mai spun ca schizofrenia afecteaza in acest moment peste 24 de milioane de persoane in intreaga lume.

Aceasta afectiune se manifesta prin episoade acute de psihoza, halucinatii si delir, insa si prin simptome cronice care se traduc prin tulburari afective si intelectuale.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *