Cuprins articol:
Ciocolata reprezinta unul dintre cele mai consumate produse la nivel mondial si atrage multi oameni prin gustul sau deosebit.
Ce contine ciocolata?
Studiile realizate recent in Marea Britanie au demonstrat faptul ca ciocolata este bogata in antioxidanti, compusi benefici sanatatii noastre. In plus, ciocolata mai contine si flavonoide, responsabile pentru sanatatea inimii si pentru prevenirea diverselor tipuri de cancer.
Specialistii sustin ca doar consumul moderat de ciocolata neagra aduce o crestere majora a numarului de antioxidanti din corpul uman.
De asemenea, expertii sustin ca substanta denumita teobromina se gaseste in cantitati foarte mari in ciocolata. Aceasta substanta are un efect stimulant usor, iar unele cercetari nedefinitivate inca au aratat ca poate fi de ajutor in tratarea tusei.
Folosita anterior pentru a regla tensiunea arteriala, specialistii cred ca teobromina ascunde inca multe alte proprietati spectaculoase. In momentul de fata, oamenii de stiinta incearca sa afle in ce masura aceasta substanta poate preveni sau chiar trata cancerul.
Trebuie spus, insa, ca in doze foarte mari, insa, teobromina devine otravitoare.
Ciocolata majoreaza riscul de osteoporoza
Oamenii de stiinta afirma ca au constatat in urma unui studiu realizat in Marea Britanie, la Londra, ca femeile care mananca in fiecare zi o ciocolata au oasele mai slabe si mai subtiri decat ale celor care nu mananca ciocolata asa de des.
Expertii din cadrul Universitatii din Oxford ne anunta ca aceasta este de fapt prima cercetare care prezinta relatia dintre consumul de ciocolata, precum si riscul de a dezvolta osteoporoza. Aceasta cercetare a implicat mai mult de 1.000 de femei cu varsta cuprinsa intre 60 si 85 de ani.
Potrivit specialistilor, densitatile osoase ale participantelor care au folosit ciocolata in fiecare zi sunt in medie cu 35% mai mici decat la celelalte femei.
Asta se petrece pentru ca, desi ciocolata este bogata in flavonoide, care sunt foarte utile pentru oase, acest produs contine oxalat, o substanta care blocheaza absorbtia de calciu in corp, mai spun spun specialistii.