Cum se poate determina cu precizie tulburarea bipolara?

Tulburarea bipolara este una dintre afectiunile care face probleme tot mai des unor oameni. Oamenii de stiinta din cadrul Universitatii Indiana din SUA au realizat un studiu ale carui rezultate au demonstrat faptul ca tulburarea bipolara ar putea fi diagnosticata printr-un simplu test de echilibru.

Tulburare bipolara
Tulburare bipolara

Tulburarea bipolara – Cum se manifesta?

Potrivit specialistilor americani, tulburarea bipolara se manifesta prin treceri bruste de la o stare psihica pozitiva la una negativa si de la stari de efervescenta la unele de letargie si lipsa de implicare.

Savantii din SUA au afirmat ca cei care prezinta tulburare bipolara au un simt al echilibrului distorsionat. Acesti oameni, in clipa cand tin ochii inchisi au tendinta sa se dezechilibreze si sa se legene inainte si inapoi.

Expertii au explicat acest lucru prin faptul ca cei cu tulburare bipolara sau boala maniaco-depresiva prezinta o anumita zona a creierului mai slab dezvoltata fata de ceilalti semeni ai lor.

Conform specialistilor, aceasta zona a cerebelului este responsabila pentru echilibru, insa si pentru controlul emotiilor si pentru gandire, iar faptul ca aceasta nu este bine dezvoltata le creeaza probleme.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *