De ce nu este bine sa lucrezi in aer?

Unele joburi presupun sa muncim in locuri atipice sau ciudate. De pilda, pilotii de avion si stewardesele lucreaza multe ore pe zi in aer, la altitudine mare, in cabine presurizate.

Iata cateva motive pentru care nu ar trebui sa muncim in avion.

Munca in avion
Munca in avion

Munca in avion – Oxigenul si presiunea

Expertii au observat ca in aeronave, presiunea cabinii este setata pentru o altitudine de 2.300 – 2.700 de metri. Cu mai putin oxigen care-ti intra in corp abilitatea de a gandi este clar afectata.

In momentul cand lucrezi la peste 2.500 de metri altitudine va trebui sa te concentrezi mai mult pentru a-ti pune ideile in ordine.

De asemenea, modul in care variaza presiunea din cabina iti poate aduce dureri de cap, ceea ce te va impiedica sa ai o constanta in ganduri, spune profesorul Jan Stepanek, specialist in medicina aerospatiala.

Munca in avion – Inima lucreaza mai greu la altitudine

Trebuie sa stiti ca la sol, celulele rosii au o saturatie de oxigen de 97%, in timp ce, la o altitudine de peste 2.300 de metri aceasta scade la 87%. Astfel, inima va pompa sangele ceva mai greu, de aici si senzatia de ameteala, spun expertii.

In plus, oboseala apare mai repede atunci cand esti deshidratat din cauza aerului uscat din cabina de zbor.

Munca in avion – Depresiile

Daca lucrezi in aer, cresc sansele sa te simti depresiv, potrivit datelor unei cercetari realizata de compania Boeing. Cei 500 de subiecti au dat semne de oboseala, dureri de cap dar si de disconfort accentuat.

Daca vei ajunge sa zbori cu un avion low-cost, trebuie sa stii ca cele mai bune locuri sunt cele din dreptul aripilor, unde este ceva mai mult spatiu. Totusi, aici se gasesc si motoarele aeronavei, iar zgomotul produs nu este tocmai unul placut, ceea ce face ca factorul de stres sa se majoreze semnificativ.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *