Salcamul japonez, folosit pentru tratamentul afectiunilor cardiovasculare

Salcamul japonez reprezinta un arbore care face parte din familia papilionaceelor. In principal se cultiva ca un fel de arbore ornamental, insa expertii in medicina naturista spun ca are si calitati medicinale vindecatoare.

Acesta este un copac puternic, care poate sa ajunga la circa 30 de metri inaltime. Are frunzele mai mari decat ale salcamului obisnuit, paroase si de culoare dechisa, iar florile sale sunt de culoare alba cu reflexe verzui. In plus, la acest copac, fructul salcamului japonez este reprezentat de o pastaie mare, de cativa centimetri lungime.

Afectiuni cardiovasculare
Afectiuni cardiovasculare

Florile salcamului japonez se utilizeaza pentru uz medicinal, daca sunt culese inainte de a inflori. Expertii afirma ca bobocii de floare ai salcamului contin circa 20% rutozide, acesta fiind un compus deosebit de important in tratarea afectiunilor circulatorii.

Substantele active ale salcamului japonez

Printre substante active importante pe care le contine acest arbore se afla glicozide flavonice, alcaloizi, pectine, mucilagii, ulei eteric si rutozide.

Conform fitoterapeutilor, preparatele din florile si bobocii de salcam japonez se folosesc pentru tratamentul unor afectiuni cardiovasculare.

Salcamul japonez poate fi utilizat pentru tratamente privind imbunatatirea circulatiei periferice, pentru hemoroizi, tulburarile de circulatie la nivelul articulatiilor, hipertensiunea arteriala sau afectiuni ale ficatului.

In Asia, salcamul japonez este folosit si pentru prepararea unor extracte utilizate in scopul combaterii cancerului.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *